BTA/Premierul bulgar Kiril Petkov: Preşedintele ucrainean a cerut Bulgariei orice fel de ajutor

BTA/Premierul bulgar Kiril Petkov: Preşedintele ucrainean a cerut Bulgariei orice fel de ajutor

Prim-ministrul bulgar Kiril Petkov a anunţat că a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în weekend care a cerut Bulgariei orice fel de ajutor, informează luni BTA.

Adresându-se jurnaliştilor, premierul bulgar a spus că Zelenski i-a solicitat asistenţă în discuţiile cu UE pe tema aderării Ucrainei la Uniune. Preşedintele ucrainean a mulţumit pentru ajutorul acordat până acum de guvernul bulgar împreună cu Crucea Roşie bulgară sub formă de medicamente şi camioane cu ajutor umanitar. Zelenski a mulţumit de asemenea guvernului bulgar pentru sprijinirea mamelor şi copiilor care vin din Ucraina şi pentru crearea unui mecanism care să continue acest sprijin, chiar dacă numărul persoanelor care fug de război creşte.

Petkov a descris convorbirea sa cu Zelenski drept una de recunoştinţă şi un apel pentru mai mult ajutor, indiferent de felul acestuia.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…