Bucureștiul se află în primele cinci capitale poluate din Uniunea Europeană

Bucureștiul se află în primele cinci capitale poluate din Uniunea Europeană

Bucureștiul se află în primele cinci capitale poluate din Uniunea Europeană, arată un raport al Grupului interguvernamental de experți în evoluția climei. În fața noastră sunt Varșovia, Zagreb, Atena și Sofia. Situația este influențată de un cumul de factori, printre care traficul. Avem încă mașini foarte vechi, cu o medie a utilizării de aproape 17 ani, în timp ce la nivel european este de aproape 12 ani. Proporția foarte mică de zone verzi, Bucureștiul având ca reper 7 metro de zonă verde publică pe cap de locuitor, în timp ce media europeană este de 18, dar și sistemele folosite pentru încălzire, centralele pe gaz generează o poluare foarte mare.

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!