Bucuria ucrainenilor când doboară un elicopter rusesc cu o lovitură de precizie VIDEO

Bucuria ucrainenilor când doboară un elicopter rusesc cu o lovitură de precizie VIDEO

O înregistrare video în care forțele ucrainene par să doboare un elicopter rusesc a devenit virală pe rețelele sociale. Pe fundal pot fi auzite strigătele de bucurie după succesul atacului.

Forețele ucrainene doboară un elicopter rus / Foto: Captură Video

Comandamentul Operațional de Sud (OCS) al Ucrainei a confirmat sâmbătă pentru Ukrinform că un elicopter rusesc Ka-52 „Alligator” a fost doborât deasupra Hersonului, o regiune sudică situată chiar la nord de Crimeea. Lovitura reușită a fost efectuată de una dintre brigăzile antiaeriene ale țării.

„Pe 22 octombrie, în jurul orei 12:00, în districtul Berislav din regiunea Herson, o unitate a brigăzii de rachete antiaeriene Odesa a Comandamentului de Sud a doborât un elicopter de atac Ka-52 pilotat de ocupanți”, se arată într-un comunicat al OCS citat de Newsweek.

Un cont de Twitter cu numele de utilizator OSINTtechnical a distribuit marți după-amiază un clip în care pretinde că soldați ucraineni doboară un elicopter rusesc cu un lansator de rachete. Deși nu a putut fi confirmat că lovitura din videoclip este aceeași cu cea raportată sâmbătă, detaliile distribuite de utilizator par să se potrivească cu cele din raport, inclusiv locația și modelul elicopterului. De asemenea, contul a mai spus că echipa care a doborât aparatul era MANPADS (sistem portabil de apărare aeriană).

Până marți seară, clipul fusese vizualizat de peste 540.000 de ori și primise peste 13.000 de aprecieri.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat luni că alte două elicoptere Ka-52 au fost doborâte de forțele ucrainene deasupra regiunii Herson, în intervalul 13:30 – 13:30, ora locală.

„Pe 24 octombrie, între orele 13:00 și 13:30, unități ale brigăzilor de rachete antiaeriene Odesa și Herson ale Comandamentului aerian Sud al Forțelor Aeriene au doborât două elicoptere de atac Ka-52 în districtul Berislav din regiunea Herson", a raportat Forțele Aeriene într-o postare pe Telegram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu