Buică: AEP nu rambursează PSD 3.400.000 lei cheltuieli electorale; decizia se anulează în instanţă

Buică: AEP nu rambursează PSD 3.400.000 lei cheltuieli electorale; decizia se anulează în instanţă

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, a confirmat joi pentru AGERPRES că AEP a emis o decizie de nerambursare a cheltuielilor electorale pentru PSD, în sumă de 3,4 milioane de lei, din cauza lipsei, într-o primă etapă, a unui document din care să reiasă că fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost împuternicit de preşedintele PSD ca reprezentant legal.

"Cu privire la nerambursarea celor 3.400.000 de lei, la acest moment AEP a respins plângerea prealabilă şi a comunicat acest lucru PSD. Într-o primă etapă s-au verificat, pentru o perioadă de 60 de zile, documentele privind finanţarea campaniei electorale în vederea rambursării cheltuielilor electorale. Până la finalizarea acestei etape nu a fost prezentat un document din care să reiasă că semnătura domnului Drăghici era susţinută şi de preşedintele executiv la acea dată şi până la finalizare, preşedinte al PSD, drept pentru care s-a stabilit, la propunerea echipei de control, decizia de nerambursare. PSD a depus plângere prin care se solicita anularea deciziei şi rambursarea, prezentând un document din care reiese că domnul Drăghici e reprezentant legal, dar AEP nu mai poate emite un act prin care să îşi poată anuleze propria decizie de nerambursare, ci doar o instanţă poate face acest lucru", a afirmat joi Mituleţu-Buică pentru AGERPRES.

El a explicat că "decizia de nerambursare a intrat deja în circuitul civil şi AEP nu mai poate rambursa sumele la acest moment, deşi situaţia s-a schimbat de la decizia de nerambursare".

Preşedintele AEP a menţionat că, dacă instanţa anulează decizia Autorităţii, rambursarea se face în foarte scurt timp.

Mituleţu-Buică a precizat că un caz asemănător a avut loc la alegerile locale din 2016, când AEP a fost nevoită să ramburseze cheltuielile electorale unui competitor care a câştigat în instanţă.

"Atunci, decizia de rambursare a fost dată cu aproximativ un an întârziere", a mai spus preşedintele AEP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN