Bulgaria autorizează armata să supravegheze granițele țării

Bulgaria autorizează armata să supravegheze granițele țării

Parlamentul bulgar a votat joi în unanimitate în favoarea autorizării armatei să supravegheze granițele țării și să țină fluxurile migratorii sub control, relatează agenția DPA. Toți cei 137 de parlamentari prezenți la vot au susținut măsura respectivă, care îi permite guvernului să desfășoare trupe la granița Bulgariei cu Turcia cu o misiune de supraveghere.

Bulgaria se află la est de principalul coridor pentru migranții care se îndreaptă spre Europa de Vest prin Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia. În 2015, în Bulgaria au sosit 27.000 de migranți, de departe mai puțini decât în țările vecine.

Miercuri, Bulgaria a alocat 35 milioane de leva (20 milioane de dolari) pentru extinderea unui gard de 30 de km ridicat în 2014 de-a lungul graniței sale cu Turcia.

Din cei 130 de km planificați, până în prezent s-au realizat 60 km din gardul de la frontiera lungă de 275 de km dintre Bulgaria și Turcia.

Bulgaria, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană de când a aderat la Uniunea Europeană în 2007, nu se bucură de o reputație bună în rândul migranților, care acuză frecvent încălcări ale drepturilor și abuzuri în cazul lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…