Bulgaria: Guvernul încă nu a discutat despre desfăşurarea de trupe NATO în ţară

Bulgaria: Guvernul încă nu a discutat despre desfăşurarea de trupe NATO în ţară

Noul guvern al Bulgariei nu a dezbătut deocamdată chestiunea desfăşurării trupelor NATO în ţară, dar aceste discuţii vor avea loc cu siguranţă, a anunţat premierul bulgar Kiril Petkov, citat joi de euractiv.com.

În luna decembrie, ministrul apărării bulgar Stefan Ianev a vorbit despre o prezenţă a trupelor NATO în Bulgaria. Totuşi, premierul Kiril Petkov s-a grăbit să precizeze că a fost vorba despre o opinie personală a ministrului Ianev, nu despre poziţia oficială a guvernului.

''Pentru moment, nu am discutat cu vreunul dintre partenerii noştri din NATO, nici pe plan intern în guvern, despre ceva anume legat de unităţi militare suplimentare. Vor exista discuţii'', a explicat Petkov într-un interviu acordat Bloomberg.

Premierul bulgar s-a întâlnit deja cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prilej cu care cei doi au discutat mai ales despre infrastructura strategică. ''Nu am discutat despre detalii despre trupe până acum'', a spus Kiril Petkov.

Bulgaria este condusă de o coaliţie guvernamentală formată din două formaţiuni pro-occidentale - 'Continuăm Schimbarea' şi 'Bulgaria Democrată' -, din partidul populist 'Există un Astfel de Popor' şi din formaţiunea pro-rusă Partidul Socialist bulgar.

Desfăşurarea trupelor Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul bulgar va fi unul dintre subiectele majore pentru noul guvern de la Sofia în special ca urmare a opoziţiei socialiştilor. Totuşi, tensiunile actuale din Ucraina sporesc presiunea asupra Bulgariei pentru ca aceasta să fie mai angajată faţă de interesele NATO în regiune, adaugă euractiv.com. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?