Bulgaria: Lidera Partidului Socialist, Kornelia Ninova, demisionează din cauza rezultatelor slabe în alegeri

Bulgaria: Lidera Partidului Socialist, Kornelia Ninova, demisionează din cauza rezultatelor slabe în alegeri

Lidera Partidului Socialist bulgar (BSP), Kornelia Ninova, a anunţat că demisionează în urma rezultatelor slabe înregistrate de formaţiunea sa în alegerile parlamentare din 14 noiembrie, transmite marţi BTA.

BSP a intrat în parlament pe poziţia a cincea.

Anunţul demisiei Korneliei Ninova a fost făcut după o şedinţă a Biroului executiv al socialiştilor bulgari, care a calificat drept ''dezastruoase'' rezultatele obţinute de BSP la scrutinul desfăşurat în urmă cu două zile.

''Îmi asum întreaga responsabilitate'', a declarat Ninova.

BSP a obţinut 10,35% din voturi, scor cu aproape 3 puncte procentuale mai mic decât la alegerile anticipate desfăşurate în 11 iulie.

Kornelia Ninova s-a declarat surprinsă că i s-a cerut demisia din partea purtătorului de cuvânt al guvernului Anton Kutev, membru al BSP, care în opinia ei ar fi trebuit să facă acest lucru în interiorul forurilor partidului şi nu în mod public.

Ninova, care va rămâne la conducerea BSP până când demisia ei va fi confirmată în congresul formaţiunii, a subliniat că în prezent partidul său are două priorităţi stringente - participarea la formarea unui nou guvern şi alegerea unui nou lider.

Ea a precizat că a primit o invitaţie de a participa la negocierile pentru formarea noului guvern din partea liderilor partidului 'Continuăm Schimbarea', Kiril Petkov şi Assen Vassilev, a căror formaţiune s-a plasat pe prima poziţie în recentul scrutin, la o diferenţă confortabilă în faţa GERB, partidul fostului premier Boiko Borisov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

4 Foarte interesante amănunte!

5 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...