Bulgaria: Partidul anti-elite ITN caută sprijin pentru a forma guvernul

Bulgaria: Partidul anti-elite ITN caută sprijin pentru a forma guvernul

Partidul bulgar anti-establishment ITN (Există un astfel de popor), care a câştigat la limită duminică alegerile naţionale, va încerca să obţină sprijinul a două partide mai mici anticorupţie pentru a forma un guvern minoritar, a declarat vineri unul dintre vicepreşedinţii săi, relatează Reuters.

ITN va avea convorbiri cu potenţialii săi parteneri asupra priorităţilor, dar nu va discuta despre posturi ministeriale, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Toşko Iordanov, un vicepreşedinte al ITN, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este logic să avem convorbiri în parlament. Dar, din nou, ne vom prezenta propria nominalizare pentru cabinet", a spus Iordanov.

Joi, ITN şi-a retras nominalizarea sa iniţială pentru postul de premier, într-o tentativă de a obţine sprijin într-un parlament fracturat după al doilea rând de alegeri din ultimele trei luni.

Cele două forţe care sprijină ITN, Bulgaria Democrată şi formaţiunea "Ridicaţi-vă!Afară cu mafia!" au crescut de la alegerile din aprilie, în contextul nemulţumirii populare împotriva corupţiei încetăţenite din cel mai sărac stat al Uniunii Europene.

Dar cele trei partide tot vor avea un deficit de şapte mandate pentru a-şi asigura majoritatea şi vor avea nevoie de sprijinul a cel puţin unul dintre partidele tradiţionale.

Preşedintele Rumen Radev a spus că va convoca parlamentul miercurea viitoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…