Burleanu (FRF) - Suedezii ar trebui să îşi vadă de infracţionalitatea de acasă înainte să se uite la un presupus act de rasism în România

Burleanu (FRF) - Suedezii ar trebui să îşi vadă de infracţionalitatea de acasă înainte să se uite la un presupus act de rasism în România

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că suedezii ar trebui să îşi rezolve problemele cu infracţionalitatea pe care le au acasă înainte să se preocupe de un presupus act de rasism la meciul cu echipa naţională a României disputat pe Arena Naţională în preliminariile EURO 2020.

Acesta s-a arătat extrem de deranjat de acuzaţiile de rasism ale delegaţiei suedeze de după partida din 15 noiembrie.

"Am reuşit să demonstrăm că nu avem rasism în fotbalul românesc, iar echipa naţională şi suporterii săi nu vor sancţionaţi ca urmare a acuzaţiilor de rasism venite din partea delegaţiei suedeze. A fost premeditată toată această campanie. Mă aşteptam ca federaţia suedeză să recunoască decizia UEFA, care este una corectă. Dar cred că suedezii ar trebui să-şi vadă de problemele pe care le au acasă, mă refer la nivelul înalt de infracţionalitate pe care nu l-au rezolvat, înainte să se uite la un presupus act rasist în România. În fotbalul românesc avem destule probleme, dar în niciun caz nu se poate spune despre suporterii noştri că sunt rasişi", a spus Burleanu.

"Cu federaţia din Suedia am avut nişte contre destul de puternice în această perioadă, pentru că noi chiar am fost foarte deranjaţi de această abordare. Toate discuţiile care au fost legate de rasism înainte de meci a fost un act premeditat din partea suedezilor. Ei au considerat că între România şi Bulgaria se poate pune semnul egal, pentru că se ştie ce s-a întâmplat în Bulgaria la meciul cu Anglia, fără să înţeleagă toate elementele pe care le-am furnizat înainte de a se deplasa la Bucureşti. Ei au apărut cu nenumărate declaraţii în presa din Suedia că le este teamă de acest aspect la meciul cu România. Aşa că noi ne bucurăm de decizia Comisiei de Disciplină a UEFA pe care o considerăm corectă", a adăugat Răzvan Burleanu la finalul Comitetului Executiv de marţi.

La 14 decembrie, Comisia de Disciplină a UEFA a decis că la meciul dintre echipele naţionale ale României şi Suediei, care a avut loc pe Arena Naţională din Bucureşti, în data de 15 noiembrie, în preliminariile EURO 2020, nu au existat manifestări rasiste ale suporterilor români, cum au pretins jucătorii oaspeţi.

În schimb, Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren şi afişarea de bannere interzise.

În min. 81 al întâlnirii România - Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul timp de un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a transmis un avertisment către suporterii români prin care au fost atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

România risca sancţiuni severe, având în vedere că a primit un meci de suspendare pe o perioadă de probaţiune de un an, pentru incidente anterioare. În cadrul sancţiunii amintite, meciul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, care trebuia să se joace cu porţile închise, s-a disputat cu 30.000 de copii în tribune, lucru permis de UEFA în aceste condiţii.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”