Burleanu a prefațat Israel – România cu limbajul său de lemn: Cuvinte pompoase, conținut sărac

Burleanu a prefațat Israel – România cu limbajul său de lemn: Cuvinte pompoase, conținut sărac

Răzvan Burleanu a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că meciul României cu Israel din preliminariile Euro 2024 este decisiv pentru calificare, dar are încredere că tricolorii vor obţine această performanţă.

Răzvan Burleanu

"Dacă e să ne referim la meciul cu Israel, cu siguranţă este un meci decisiv, atât pentru noi, cât şi pentru Israel. E un meci decisiv pentru calificare, dar sunt încrezător că jucătorii noştri vor avea capacitatea de a ne face bucuroşi la finalul acestei călătorii spre calificarea la EURO. Pentru că această campanie chiar a fost asemenea unei călătorii de descoperire, în care am văzut o îmbunătăţire a performanţei individuale a fiecărui jucător, dar şi a echipei în ansamblul său. Este un meci decisiv şi pentru noi şi pentru ei, chiar dacă Israelul mai are această şansă a calificării din Liga Naţiunilor. Suntem încrezători că jucătorii noştri vor reuşi să ne facă bucuroşi la finalul acestei companii", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF a lăudat munca depusă de selecţionerul Edward Iordănescu, prin crearea unui grup unit la echipa naţională: "Jucătorii au făcut pasul către o nouă etapă a performanţei sportive, sunt neînvinşi şi chiar pe primul loc în această grupă de calificare, şi acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul staffului. Selecţionerul Iordănescu a reuşit să creeze un grup foarte bun care se caracterizează astăzi prin câteva elemente esenţiale, curaj, determinare, dăruire, corectitudine. Edward Iordănescu a creat o cultură a performanţei la nivelul primei reprezentative care a produs şi o schimbare de comportament a jucătorilor, bazată pe coeziune. S-a creat o stare de spirit la nivelul grupului, care, sperăm noi, ne va aduce această bucurie".

Burleanu a precizat că pentru partida din deplasare cu naţionala Israelului, suporterii români vor avea la dispoziţie 462 de bilete pe stadionul Pancho din Felcsut.

"Ca urmare a unui dialog eficient cu federaţia de fotbal din Israel, dar şi cu UEFA, avem posibilitatea de a-i anunţa pe suporteri că vom avea un număr mai mare de bilete alocate pentru suporterii români decât cota de 5% prevăzută de regulamentul competiţiei. Ca să fiu şi mai precis, 462 de suporteri români vor avea posibilitatea să susţină echipa naţională în acest meci decisiv cu Israelul, în condiţiile în care capacitatea stadionului este de doar 3.800 de locuri", a mai spus Răzvan Burleanu.

Preşedintele FRF a participat, miercuri, la sediul federaţiei la semnarea parteneriatului cu Oppo, companie care devine sponsor oficial al echipelor naţionale de fotbal.

"Suntem bucuroşi să avem Oppo alături de noi, un brand internaţional de succes, pentru a putea să continuăm să dezvoltăm fotbalul ca un liant social, pentru că acesta este dezideratul nostru şi să le putem oferi fanilor o experienţă de neuitat. Telefoanele inteligente au devenit parte a vieţii noastre cotidiene iar fotbalul este unul dintre principalele domenii care ne atrag atenţia în ceea ce priveşte telefoanele mobile. În momentul de faţă sunt milioane de utilizatori la nivel internaţional, dar şi în România la fel. Fotbalul este cel mai urmărit sport pe telefoanele mobile în momentul de faţă. Începând de astăzi Oppo devine şi furnizorul oficial de telefoane mobile ale tuturor loturilor naţionale de fotbal ale României atât la fotbal feminin, cât şi la masculin. Oppo este şi un partener de încredere al UEFA, susţinând competiţii ca Champions League. După un an şi jumătate de la lansarea platformei FRF TV, avem peste 100.000 de abonaţi care urmăresc conţinut video fotbalistic. Şi peste 80% dintre useri accesează această platformă folosind un telefon mobil. Iar la nivel de ţară peste 35% dintre români au văzut în ultimul an cel puţin un meci de fotbal pe device-urile mobile", a afirmat Burleanu, care a precizat că durata contractului este de doi ani, cu drept de prelungire.

Partida Israel - România, din preliminariile Euro 2024, se va juca sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21.45, pe stadionul Pancho din Felcsut, în Ungaria.

Ultima partidă a echipei naţionale din preliminariile Euro 2024 va avea loc marţi, 21 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională în compania selecţionatei Elveţiei.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. România 8 4 4 0 13-4 16

2. Elveția 7 4 3 0 20-8 15

3. Israel 6 3 2 1 7-7 11

4. Kosovo 7 1 4 2 8-8 7

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*12 noiembrie: Kosovo – Israel

*15 noiembrie: Israel – Elveția

*18 noiembrie: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România

*21 noiembrie: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo - Belarus

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?