Burleanu spune că medicul naționalei era ''una dintre ultimele relicve de corupție și amatorism'' din FRF

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că medicul echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, la ale cărui servicii s-a renunțat la 11 mai, era ''una dintre ultimele relicve de corupție și amatorism''.

'Am văzut zilele acestea că domnul Pompiliu Popescu face parte dintr-o lume decrepită. Dumneavoastră dacă ați avea vreo problemă, v-ați duce la medicul care v-a tratat străbunica acum 30 de ani? Fotbalul din ziua de azi solicită inovare. Nu e suficient să fi lucrat 100 de ani într-un loc ca să mai continui. Era una dintre ultimele relicve de corupție și amatorism la nivel de federație', a afirmat Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF.

Întrebat dacă selecționerul Anghel Iordănescu (66 de ani) aparține prezentului în fotbal, dacă medicul Pompiliu Popescu (65 de ani) face parte dintr-o 'lume decrepită', Burleanu a răspuns: 'Când vorbim despre domnul Iordănescu trebuie să ne gândim și la această calificare. Și în același timp să ne gândim că avem trei antrenori secunzi foarte adaptați. Iar azi, fiecare jucător de la națională are o fișă cu parametrii fizici și ceilalți, ceea ce lipsește azi sunt parametrii medicali'.

Președintele FRF a adăugat că prezența lui Pompiliu Popescu alături de echipa națională ar fi fost un minus la EURO 2016. 'Decizia era luată la sfârșitul anului trecut (n.r. — de renunțare la serviciile medicului). Am văzut în cantonamentele naționalei cu Lituania și Spania ce înseamnă nervozitatea din jurul echipei naționale. Astfel încât, prezența sa ar fi fost un minus în continuare pentru echipa națională. Nu poți să te duci la un război, cum e cel de la EURO, cu oameni care nu îți aduc valoare adăugată', a mai afirmat Burleanu.

Federația Română de Fotbal a anunțat la 11 mai, pe site-ul său oficial, despărțirea de Pompiliu Popescu, medicul echipei naționale, după o colaborare de peste de 25 de ani.

''În vârstă de 65 de ani, medicul a ajuns la vârsta pensionării, motiv pentru care contractul său cu FRF a ajuns la final. Neputându-se ajunge la un acord pentru un nou angajament, Federația Română de Fotbal îi mulțumește doctorului Pompiliu Popescu pentru întreaga sa activitate la echipa națională și îi urează succes în proiectele pe care le va întreprinde'', se arată într-un comunicat al FRF.

Prin plecarea medicului Popescu, FRF s-a despărți și de staff-ul acestuia, format din masorii Roger Popovici, Ghiță Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea și Bogdan Ionescu.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

3 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț