Bursele europene au închis marţi în scădere. Euro a coborât la cel mai redus nivel din ultimele două decenii față de dolar

Bursele europene au închis marţi în scădere. Euro a coborât la cel mai redus nivel din ultimele două decenii față de dolar

Bursele europene au închis marți în scădere, în timp ce euro a coborât la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani față de dolar, fiind tranzacționat la 0,9915 unități pentru un dolar.

Euro a coborât la cel mai redus nivel din ultimele două decenii față de dolar

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0.5%, chiar dacă a avut loc o creștere a acțiunilor companiilor petroliere și de gaze.

Acțiunile din sectorul sănătății au suferit cele mai mari scăderi, dar și cele din media. Ziua de marți a fost închisă cu scăderi de aproximativ 1.6% în cele două sectoare.

Indicele german DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,27%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,26%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,61%, potrivit news.ro.

Preţurile contractelor de referinţă pentru gaze au urcat cu 13%, din cauza defecţiunilor din sistemul de conducte care transportă petrol din Kazahstan în Europa prin Rusia. De asemenea, Gazprom a anunțat închiderea conductei Nord Stream 1 timp de 3 zile pentru lucrări de mentenanță neplanificate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...