Buzău: Tânărul care şi-a ucis iubita prin incendiere - condamnat la 24 de ani de închisoare

Buzău: Tânărul care şi-a ucis iubita prin incendiere - condamnat la 24 de ani de închisoare

Cosmin Dan, tânărul de 21 de ani judecat pentru uciderea fostei iubite prin incendiere, a fost condamnat joi de magistraţii Tribunalului Buzău la o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru infracţiunea de omor deosebit de grav prin cruzimi.

Potrivit instanţei de judecată, pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere.

În acelaşi timp, instanţa a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160.000 de lei, care vor ajunge la părinţii victimei.

Decizia Tribunalului Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, pe 23 februarie 2019, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, cercetat iniţial pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de procurori, în sarcina tânărului s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 23 februarie 2019 a mers în apartamentul victimei, asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecinţă decesul. Victima a fost găsită de către lucrătorii ISU Buzău decedată, cadavrul prezentând urme de ardere şi carbonizare.

"Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unor arsuri grad. II-IV pe 100% din suprafaţa corporală, precum şi a intoxicaţiei acute cu mononid de carbon. Leziunile traumatice - arsuri grad II-IV - s-au putut produce prin expunere la flacără şi au legătură de cauzalitate directă cu decesul", au mai stabilit procurorii.

Din cercetări a mai rezultat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a unor substanţe psihoactive în momentul comiterii faptei. AGERPRES(A,AS - autor: Dorin Ivan, editor: George Onea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski