Câinii își pot da seama când cineva este nepoliticos (studiu)

Câinii își pot da seama când cineva este nepoliticos (studiu)

Câinii au capacitatea de a distinge comportamentul negativ al oamenilor și sunt mai puțin înclinați să accepte recompense de la persoanele răuvoitoare, informează miercuri MSN.

Pentru acest studiu, care a fost publicat în jurnalul ''Neuroscience & Biobehavioral Reviews'', oamenii de știință au testat reacțiile unui câine care și-a urmărit proprietara încercând să deschidă un recipient, asistată de alte două persoane. Pe parcursul a trei încercări, una dintre cele două fie a ajutat-o pe stăpâna animalului să deschidă recipientul, fie a răspuns în mod neutru sau a refuzat să participe. Cea de-a doua persoană a avut o atitudine pasivă la toate cele trei încercări.

La finalul fiecărui test ambele persoane prezente i-au oferit câinelui o recompensă, în același timp.

Când prima persoană și-a oferit ajutorul sau când a răspuns în mod neutru câinele s-a arătat dornic să accepte o recompensă de la oricare dintre cele două persoane. Însă, în timpul încercării în care cea de-a doua persoană a refuzat să o ajute pe stăpâna câinelui, acesta din urmă a ales recompensa de la persoana pasivă.

Câinii au capacitatea de a detecta negativitatea oamenilor într-un mod similar cu cel manifestat de bebeluși, a declarat pentru New Scientist James Anderson, specialist în psihologie comparativă, care a colaborat la acest studiu realizat la Universitatea Kyoto. ''Dacă cineva se comportă într-un mod antisocial, probabil că ei au o reacție emoțională la acest lucru'', a spus acesta.

Copiii mici au demonstrat că încep să facă astfel de asocieri în jurul vârstei de 1 an.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62