Călătoriile cu trenul în Spania vor fi gratuite patru luni. Condiţiile pe care trebuie să le respecte cetăţenii

Călătoriile cu trenul în Spania vor fi gratuite patru luni. Condiţiile pe care trebuie să le respecte cetăţenii

Autorităţile spaniole au anunţat că începând cu data de 24 august pot fi solicitate biletele gratuite. Reducerea va fi sub forma unui cod QR în aplicaţia Renfe, cod ce va putea fi scanat la gară, de fiecare dată. Pot aplica pentru reduceri şi cei care nu sunt cetăţeni spanioli, scrie Hotnews.

Persoanele care vor să se înscrie trebuie să plătească o garanţie de 10 euro, bani care vor fi returnaţi dacă au fost efectuate cel puţin 16 călătorii în cele patru luni cât funcţionează aceste reduceri.

De asemenea, autorităţile spaniole spun că vor fi gratuite călătoriile pe trenurile Renfe de tip Cercanías, Rodalies (Catalonia) şi Media Distancia. Garanţia va fi de 20 de euro pentru călătoriile făcute cu trenurile Media Distancia, dar sunt eligibile doar cele de până la 300 km.

Din păcate, călătoriile cu trenurile de mare viteză nu vor fi gratuite, dar se va aplica o reducere de 50% pentru durate de până la 100 de minute.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean