Călăul grupării Stat Islamic supranumit 'Buldozerul' ar fi fost capturat în Siria

Călăul grupării Stat Islamic supranumit 'Buldozerul' ar fi fost capturat în Siria

Călăul grupării jihadiste Stat Islamic (SI) supranumit 'Buldozerul' a fost capturat în Siria, conform unei noi înregistrări, relatează joi cotidianul britanic Express.

Sursa foto: www.express.co.uk

'Buldozerul', supranumit astfel deoarece cântărește aproape 130 de kilograme, a devenit unul dintre luptătorii emblemă ai Stat Islamic în luna octombrie a anului trecut când a tăiat cu un satâr mâna și piciorul unui adolescent, notează publicația.

Individul cu o statură masivă a comis mai multe acte oribile în fața unor mulțimi de privitori în teritoriul controlat de gruparea jihadistă, scrie Express.

În noua înregistrare video călăul dezbrăcat până la brâu apare legat cu mâinile la spate într-un pick-up.

Acest fanatic cu o statură impresionantă, ale cărui naționalitate și identitate nu sunt cunoscute, este o figură populară printre jihadiști și poartă o mitralieră atât de mare încât de obicei este montată pe pick-up.

Pe lângă călăul britanic Jihadi John, al cărui nume real este Mohammed Emwazi, el este una dintre cele mai vizibile figuri în mai multe înregistrări video produse de grupare.

Într-una dintre aceste înregistrări, jihadistul executa brutal trei combatanți kurzi pe străzile unui oraș irakian în plină zi. De asemenea, călăul jihadist a executat un adolescent pentru crima de a fi ascultat muzică pop occidentală, notează cotidianul Express pe site-ul său.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria