Călin Stegerean, fost manager al MNAR, anunță că va da în judecată Ministerul Culturii

Călin Stegerean, fost manager al MNAR, anunță că va da în judecată Ministerul Culturii

Călin Stegerean, fost manager al Muzeului Național de Artă al României (MNAR), anunță că va da în judecată Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) în urma publicării rezultatului unei a doua evaluări, notată cu 6,40.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru acest mesaj, l-am copiat print-screen deoarece este dovada că interviul nu a avut ca obiect perioada iulie-decembrie 2016, așa cum era legal, ci anul curent. Va fi argumentul cu care voi câștiga procesul împotriva Ministerului Culturii, care a orchestrat acest abuz. Toate obiectivele anului 2016 au fost atinse. Cafeneaua, sala Brâncuși, pentru care recent s-a încheiat concursul de proiecte, sunt obiective pentru anul în curs, aflat la jumătate", a scris Stegerean pe Facebook, răspunzând unei postări a criticului Pavel Șușară, membru al comisiei de evaluare.

MCIN precizează că rezultatul final al evaluării anuale, pentru perioada 24.06.2016 — 31.12.2016, a managementului lui Călin Stegerean, manager al MNAR din București, este de 6,40.

În iunie, Stegerean a contestat rezultatele evaluării manageriale pentru perioada iunie-decembrie 2016, la care a obținut nota 6,25, pe care a apreciat-o drept "nelegală".

În urma reluării procedurii de evaluare, o nouă comisie a ministerului, din care au făcut Alexandru Oprean, secretar de stat în Ministerul Culturii, Ștefan Anghel, directorul Muzeului Astra Sibiu, și criticul de artă Pavel Șușară, a evaluat activitatea managerului MNAR în perioada iulie — decembrie 2016.

Potrivit MCIN, luni, Stegerean a depus la minister o contestație în legătură cu a doua evaluare. Aceasta a fost respinsă, în funcția de director interimar al MNAR fiind numit Liviu Constantinescu, unul dintre directorii adjuncți ai instituției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel