Călin Stegerean, fost manager al MNAR, anunță că va da în judecată Ministerul Culturii

Călin Stegerean, fost manager al Muzeului Național de Artă al României (MNAR), anunță că va da în judecată Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) în urma publicării rezultatului unei a doua evaluări, notată cu 6,40.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru acest mesaj, l-am copiat print-screen deoarece este dovada că interviul nu a avut ca obiect perioada iulie-decembrie 2016, așa cum era legal, ci anul curent. Va fi argumentul cu care voi câștiga procesul împotriva Ministerului Culturii, care a orchestrat acest abuz. Toate obiectivele anului 2016 au fost atinse. Cafeneaua, sala Brâncuși, pentru care recent s-a încheiat concursul de proiecte, sunt obiective pentru anul în curs, aflat la jumătate", a scris Stegerean pe Facebook, răspunzând unei postări a criticului Pavel Șușară, membru al comisiei de evaluare.

MCIN precizează că rezultatul final al evaluării anuale, pentru perioada 24.06.2016 — 31.12.2016, a managementului lui Călin Stegerean, manager al MNAR din București, este de 6,40.

În iunie, Stegerean a contestat rezultatele evaluării manageriale pentru perioada iunie-decembrie 2016, la care a obținut nota 6,25, pe care a apreciat-o drept "nelegală".

În urma reluării procedurii de evaluare, o nouă comisie a ministerului, din care au făcut Alexandru Oprean, secretar de stat în Ministerul Culturii, Ștefan Anghel, directorul Muzeului Astra Sibiu, și criticul de artă Pavel Șușară, a evaluat activitatea managerului MNAR în perioada iulie — decembrie 2016.

Potrivit MCIN, luni, Stegerean a depus la minister o contestație în legătură cu a doua evaluare. Aceasta a fost respinsă, în funcția de director interimar al MNAR fiind numit Liviu Constantinescu, unul dintre directorii adjuncți ai instituției.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima