Călugăr de la Mănăstirea Arbore căutat de poliție după ce-a făcut sex oral cu doi băieți într-o pensiune din Rădăuți

Călugăr de la Mănăstirea Arbore căutat de poliție după ce-a făcut sex oral cu doi băieți într-o pensiune din Rădăuți

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi caută un călugăr de la Mănăstirea Arbore din Suceava după ce ar fi agresat sexual doi minori.

În noaptea de 11 spre 12 februarie, călugărul ar fi consumat alcool împreună cu doi băieţi de 14, respectiv 15 ani, într-o pensiune din Rădăuţi, după care ar fi întreţinut cu aceştia relaţii sexuale orale consimţite, conform publicaţiei stiridinbucovina.ro.

Întreţinerea de relaţii sexuale cu un minor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani, conform legii.

Faptele au ajuns la cunoştinţa procurorilor ieşeni la sfârşitul lunii trecute, însă când au mers să-l aducă la audieri, forţele de ordine au descoperit că ierodiaconul a plecat fără să anunţe pe nimeni de la mănăstire și este de negăsit.

Bărbatul ar fi ajuns în urmă cu o lună la Mănăstirea Arbore cu binecuvântarea ierarhilor locali, IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Acesta ar fi dispărut în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Potrivit presei locale, călugărul i-ar fi plătit pe cei doi minori să facă sex cu el.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a confirmat existenţa unei urmăriri penale faţă de ierodiaconul respectiv.
Consiliul Eparhial al arhiepiscopiei a luat decizia să-l oprească de la slujirea liturgică încă din data de 3 martie 2023.

„Pentru că acuzaţia este de ordin penal, o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare; în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler. Spre informare, precizăm că persoana acuzată a dat la intrarea în viaţa monahală o declaraţie pe propria-i răspundere că nu are «orientări homosexuale sau de altă natură, care să constituie impediment de a fi hirotonit»„, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

De la sesizarea presupusei fapte, ierodiaconul a părăsit mănăstirea pe termen lung, fără să anunţe stareţul, aşa cum este protocolul, şi fără a spune când sau dacă se va mai întoarce, scrie ziaruldeiasi.ro .

Presa locală a relatat că bărbatul i-ar fi spus stareţului că pleacă să se opereze, iar acesta, văzând că nu i se mai întoarce ierodiaconul, a sunat la spitalele din zonă şi nu a găsit urme că ar fi fost internat vreun călugăr.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...