Calvarul unui bărbat care a sughițat neîntrerupt timp de 68 de ani. Cum s-a rezolvat situația deranjantă

Calvarul unui bărbat care a sughițat neîntrerupt timp de 68 de ani. Cum s-a rezolvat situația deranjantă

Pare incredibil, dar chiar s-a întâmplat în realiate. Un fermier din statul Iowa a sughițat neîntrerupt timp de 68 de ani. În această perioadă, niciun medic nu a reușit să pună capăt situației deranjante.

Un bărbat a sughițat timp de 68 de ani FOTO Shutterstock

Coșmarul fermierului a început în anul 1922, într-o dimineață când se pregătea să sacrifice unul dintre porcii pe care îi creștea, relatează click.ro . Animalul masiv nu putea fi strunit, astfel că la un moment dat, bărbatul a căzut. Când s-a ridicat de la pământ, a sesizat că are o criză de sughiț. Nu s-a gândit însă că acest lucru îl va chinui o viață întreagă. Deși a consulatat mai mulți medici, nimeni nu a găsit leacul.

Citește articolul complet pe click.ro

În general, se oprește de la sine

Sughițul durează, în general, timp de câteva minute, până se oprește de la sine. Totuși, poate apărea în momente inoportune. Din fericire, există trucuri care ne pot scăpa imediat și funcționează aproape de fiecare dată, în cazul în care nu este vorba despre un sughiț cronic.

Există nenumărate trucuri pe care oamenii le folosesc pentru a scăpa de sughiț , de la respirația într-o pungă de hârtie, până la consumul unei linguri de zahăr. Dar ce remedii funcționează de fapt?

Nu există multe studii care să evalueze eficacitatea diferitelor remedii pentru sughiț. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt susținute de secole de dovezi anecdotice. În plus, unele dintre cele mai populare remedii îți stimulează nervii vagi sau frenici, care sunt conectați la diafragmă.

Cum scăpăm de sughiț

Aceste sfaturi sunt destinate unor crize scurte de sughiț. Dacă aveți sughiț cronic care durează mai mult de 48 de ore , discutați cu medicul dumneavoastră. Acesta poate fi un semn al unei afecțiuni de bază care necesită tratament.

Tehnici de respirație și postură:

Uneori, o schimbare a respirației sau a posturii vă poate relaxa diafragma.

Practicați respirația măsurată. Perturbați sistemul respirator cu o respirație lentă și măsurată. Inspirați numărând până la cinci și expirați numărând până la cinci.

Ține-ți respirația. Inspirați o înghițitură mare de aer și țineți-l timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde, apoi expirați încet. Repetați după cum este necesar.

Respirați într-o pungă de hârtie. Puneți o pungă de hârtie peste gură și nas. Inspirați și expirați încet, dezumflați și umflați punga. Nu folosiți niciodată o pungă de plastic.

Îmbrățișează-ți genunchii. Așezați-vă într-un loc confortabil. Du-ți genunchii la piept și aplecă-te înainte. Acest lucru comprimă și pieptul punând presiune pe diafragmă.

Folosește manevra Valsalva. Pentru a face această manevră, încercați să expirați în timp ce vă ciupiți nasul și ținând gura închisă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat