Cambridge Analytica a primit date de la Aleksandr Kogan în scandalul Facebook, afirmă Alexander Nix

Cambridge Analytica a primit date de la Aleksandr Kogan în scandalul Facebook, afirmă Alexander Nix

Cambridge Analytica a primit date de la psihologul Aleksandr Kogan, creatorul aplicaţiei folosite de compania de consultanţă pentru a colecta datele a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, a declarat miercuri în timpul unei audieri în Parlamentul britanic Alexander Nix, fostul director executiv al Cambridge Analytica, contrazicând mărturia sa anterioară, relatează Reuters.

Compania de consultanţă Cambridge Analytica a susţinut că în acţiunile sale legate de campania prezidenţială a lui Donald Trump nu a utilizat date ale utilizatorilor Facebook.

În mărturia sa anterioară în Parlamentul britanic, Alexander Nix a negat că firmei de consultanţă Cambridge Analytica i-au fost vreodată furnizate date de către Aleksandr Kogan. Cu toate acestea, miercuri el a declarat că societatea sa a primit informaţii de la acesta din urmă.

'Desigur, răspunsul la această întrebare ar fi trebuit să fie 'da' ', a spus Alexander Nix, adăugând că el a crezut că este întrebat dacă Cambridge Analytica încă deţine date furnizate de Kogan. El a spus că compania a şters datele.

'Am avut în vedere dacă încă mai păstrăm datele... Cu siguranţă nu am avut intenţia să induc în eroare comisia', a adăugat el.

Parlamentarii l-au întrebat pe Nix despre o înregistrare secretă, difuzată de Channel 4 în martie, în care el spunea că o campanie online a Cambridge Analytica a jucat un rol decisiv în victoria electorală a preşedintelui american Donald Trump. Cambridge Analytica a declarat la momentul respectiv că aceste comentarii nu 'reprezintă valorile sau operaţiunile firmei'.

Nix şi-a cerut scuze pentru declaraţiile sale, spunând că a făcut afirmaţii exagerate pentru a atrage un potenţial client.

Specializată în activităţi de analiză a datelor, compania Cambridge Analytica este acuzată că, printr-o aplicaţie de teste psihologice descărcată de circa 300.000 dintre utilizatorii reţelei de socializare Facebook, a recuperat fără consimţământ datele a zeci de milioane de persoane pentru a dezvolta un software care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor. La 2 mai, Cambridge Analytica a anunţat că îşi încetează activitatea şi declanşează procedura de faliment.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

4 Așa o fi?

5 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”