Cameră de tortură a invadatorilor ruși, descoperită la Balaklia. Pe pereți era scrijelit „Tatăl Nostru“

Cameră de tortură a invadatorilor ruși, descoperită la Balaklia. Pe pereți era scrijelit „Tatăl Nostru“

Ministerul Apărării din Ucraina a postat ceea ce oficialii cred că este o „camera de tortură” folosită de trupele ruse pentru a ține prizonierii ucraineni în orașul Balaklia, recent eliberat, din regiunea Harkov.

Peretele dintr-o cameră de tortură folosită de ruși / Foto Twitter / Defense of Ukraine

În celula este scrijelită pe perete, în ucraineană, rugăciunea „Tatăl Nostru“.

Cu aproximativ 8.000 km pătrați recuceriți până acum, autoritățile ucrainene au avertizat în repetate rânduri despre ororile pe care trupele ruse le-au lăsat în urma plecării lor. După eliberarea regiunii Kiev, forțele ucrainene au descoperit o serie de crime de război, inclusiv gropi comune în care se aflau cadavre de civili cu semne de tortură. Ucrainenii se așteaptă să găsească aceleași semne și în regiunea Harkov.

Locuitorii orașului Balaklia au declarat pentru The Guardian că au avut puține interacțiuni cu forțele ruse, deoarece soldații au rămas în mare parte din timp la marginile orașului. Deși au trăit aproape într-un vid informațional — cu semnal telefonic neregulat, fără internet mobil, Wi-Fi ori TV în cea mai mare parte a timpului — fiind nevoiți să se descurce fără utilități de bază, să facă față jafurilor din partea forțelor ruse și să trăiască cu teroarea bombardamentelor, rezidenții nu au experimentat scenele de tortură și execuțiile întâlnite în alte părți ale țării.

Dar Serhiy Bolvinov, șeful Departamentului de Investigații al Poliției Naționale a Regiunii Harkiv, a declarat că 40 de persoane au fost reținute în timpul ocupației. Un localnic a declarat pentru BBC că a fost ținut ostatic de ruși în secția de poliție a orașului timp de mai bine de 40 de zile și a fost torturat prin electroșocuri. Bărbatul, identificat doar ca Artem, a spus că putea auzi țipete de durere și teroare venind din alte celule.

„M-au făcut să apuc două fire”, a spus el.

„Era un generator electric. Cu cât mergea mai repede, cu atât tensiunea era mai mare. Ei au spus: «Dacă le dai drumul, ești terminat». Apoi au început să pună întrebări. Au spus că mint și au început să-l învârtă și mai mult, iar tensiunea [electrică] creștea.”

Artem a declarat pentru The Guardian că a fost reținut pentru că rușii au găsit o poză cu fratele său, un soldat în uniformă. Un alt bărbat din Balaklia a fost reținut timp de 25 de zile pentru că avea steagul ucrainean, a spus Artem.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!