Cameron: Referendumul britanic asupra UE este "foarte strâns" (Financial Times)

Prim-ministrul britanic David Cameron a considerat că referendumul de joi asupra menținerii Marii Britanii în Uniunea Europeană va fi probabil "foarte strâns", dar a prezis de asemenea venituri din "dividende" și investiții dacă britanicii votează să rămână în blocul de 28 de națiuni, relatează Reuters.

   
Cu doar două zile înaintea referendumului ce va configura viitorul Europei, sondajele au indicat că opinia publică britanică este atât de divizată încât scorul este prea strâns pentru a fi prevăzut.
   
"Este foarte strâns, nimeni nu știe ce se va întâmpla", a declarat Cameron, într-un interviu acordat ziarului Financial Times și publicat marți.
   
În cazul unui vot pentru "a rămâne", Cameron a prezis un val de investiții în Marea Britanie, notează Reuters.
   
"Cred că vineri întreprinderile, creatorii de locuri de muncă se vor gândi: Marea Britanie a luat o decizie, hai să ne îngrămădim să ne întoarcem în economie și să creăm locuri de muncă pentru că este un loc minunat de făcut afaceri", a declarat el pentru FT.
   
Cameron a lansat de asemenea un avertisment la adresa membrilor partidului său conservator care afirmă că vor continua să lupte pentru Brexit dacă tabăra "Remain", pentru a rămâne în UE, câștigă doar cu o majoritate restrânsă.
   
"În ceea ce mă privește, acest referendum ar trebui să rezolve problema", a spus el.
   
Mai devreme marți, Cameron a lansat un apel britanicilor, în special alegătorilor mai în vârstă, să se gândească la impactul pe care l-ar avea părăsirea Uniunii Europene asupra țării și generațiilor viitoare, amintește Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar