Cameron: Referendumul britanic asupra UE este "foarte strâns" (Financial Times)

Cameron: Referendumul britanic asupra UE este "foarte strâns" (Financial Times)

Prim-ministrul britanic David Cameron a considerat că referendumul de joi asupra menținerii Marii Britanii în Uniunea Europeană va fi probabil "foarte strâns", dar a prezis de asemenea venituri din "dividende" și investiții dacă britanicii votează să rămână în blocul de 28 de națiuni, relatează Reuters.


Cu doar două zile înaintea referendumului ce va configura viitorul Europei, sondajele au indicat că opinia publică britanică este atât de divizată încât scorul este prea strâns pentru a fi prevăzut.

"Este foarte strâns, nimeni nu știe ce se va întâmpla", a declarat Cameron, într-un interviu acordat ziarului Financial Times și publicat marți.

În cazul unui vot pentru "a rămâne", Cameron a prezis un val de investiții în Marea Britanie, notează Reuters.

"Cred că vineri întreprinderile, creatorii de locuri de muncă se vor gândi: Marea Britanie a luat o decizie, hai să ne îngrămădim să ne întoarcem în economie și să creăm locuri de muncă pentru că este un loc minunat de făcut afaceri", a declarat el pentru FT.

Cameron a lansat de asemenea un avertisment la adresa membrilor partidului său conservator care afirmă că vor continua să lupte pentru Brexit dacă tabăra "Remain", pentru a rămâne în UE, câștigă doar cu o majoritate restrânsă.

"În ceea ce mă privește, acest referendum ar trebui să rezolve problema", a spus el.

Mai devreme marți, Cameron a lansat un apel britanicilor, în special alegătorilor mai în vârstă, să se gândească la impactul pe care l-ar avea părăsirea Uniunii Europene asupra țării și generațiilor viitoare, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului