Campania prezidențială din SUA: Donald Trump își prezintă ideile economice

Campania prezidențială din SUA: Donald Trump își prezintă ideile economice

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la președinția Statelor Unite, urmează să își prezinte luni ideile economice într-un discurs în fața liderilor forumului de dezbateri Detroit Economic Club. Unul dintre consilierii săi a dezvăluit câteva puncte agenției Reuters, sub rezerva anonimatului.

Trump urmează să propună scutirea de impozite a cheltuielilor pentru creșterea copiilor, protecție sporită pentru proprietatea intelectuală și un moratoriu pentru noi reglementări. De asemenea, se așteaptă liniile directoare ale politicii comerciale și fiscale pe care ar urma s-o adopte dacă va fi ales, precum și o delimitare clară de ideile contracandidatei din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba de impozitarea firmelor cu 15%, față de 35% din veniturile impozabile, în prezent.

Reuters menționează surse neidentificate din cadrul campaniei lui Trump care afirmă că acesta ar dori, prin abordarea tematicii economice, să facă uitate disputele cu conducerea Partidului Republican și atacurile sale la adresa părinților unui militar american de religie musulmană, căzut la datorie.

Hillary Clinton ar urma să prezinte la rândul ei, joi, un plan pentru "cele mai mari investiții în locuri de muncă bine plătite, de la al doilea război mondial încoace", afirmă surse din rândul consilierilor săi de campanie. Un sondaj de opinie dat publicității duminică de cotidianul Washington Post și postul de televiziune ABC o creditează pe candidata democrată cu 8% peste Trump în intențiile de vot ale americanilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon