Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

Vladimir Putin poate începe noi „operațiuni speciale” pentru a acoperi eșecul din războiul cu Ucraina.

Pentru că nu sunt prevăzute victorii rusești în războiul cu Ucraina, mai multe țări din spațiul post-sovietic sunt amenințate, menționează influentul canal rus de Telegram „General SVR”.

Pe 11 august, Vladimir Putin, a avut mai multe întâlniri cu forțele de securitate privind războiul cu Ucraina, iar starea de spirit a fost foarte negativă. „Putin a pus o întrebare directă cu cerința de a se răspunde sincer: ce fel de rezultate pot fi așteptate până la începutul lunii septembrie? A auzit mai multe răspunsuri care pot fi rezumate: fără victorii zgomotoase acum”, a spus sursa citată.

Putin a discutat această problemă și cu apropiați din anturajul său, după care a ajuns la concluzia că dezastrul ucrainean trebuie acoperit de un altul.

Putin a adus personal în discuție posibilitatea de a desfășura simultan o „operațiune militară specială” mai convingătoare pe teritoriul unui stat terț, unde este posibil să se obțină „în mod garantat” un rezultat victorios și astfel să se deplaseze atenția de la Ucraina.

Subordonații săi au fost instruiți să elaboreze scenarii pentru astfel de „operațiuni speciale” în cazul Kazahstanului și Georgiei până la 1 septembrie.

„Ieri, în prezența mai multor persoane, Putin a recunoscut, de fapt, pentru prima dată, că conflictul militar din Ucraina nu decurge conform planului, ci devine o problemă pentru el personal și necesită măsuri urgente pentru a-l rezolva”, se menționează în postarea canalului de Telegram.

În noul conflict, Putin plănuiește să folosească tactica sa preferată de „haos controlat”, pentru a oferi propriei populații dovada incontestabilă că el este câștigătorul.

Lucrurile nu au mers așa în Ucraina. „Se angajează în ceva serios, ideea este nebună și distructivă nu doar pentru Putin, ci și pentru țară”, a precizat „Generalul SVR”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean