Cancerul i-a provocat lui Pele insuficienţă renală şi cardiacă. Fiul legendarului fotbalist: „Să fim recunoscători”

Cancerul i-a provocat lui Pele insuficienţă renală şi cardiacă. Fiul legendarului fotbalist: „Să fim recunoscători”

Antrenorul şi fostul portar brazilian Edson Cholbi Nascimento ''Edinho'', unul dintre cei şapte copii ai fostului mare fotbalist Pele, a mulţumit joi pentru rugăciunile făcute pentru tatăl său, după ce starea acestuia de sănătate s-a degradat, informează agenţia EFE, citată de Agerpres .

Pele - 24 deptembrie 2021. FOTO Facebook Pelé

Cancerul de care suferă Pele "progresează" şi legenda braziliană a fotbalului primeşte "un tratament mai intensiv" din cauza unei "insuficienţe renale şi cardiace", a anunţat, miercuri, spitalul din Sao Paulo.

„Profit de ocazie să mă adresez tuturor. În primul rând, mulţumesc mult pentru afecţiunea manifestată, pentru toate mesajele primite, pentru toate rugăciunile pe care le-am primit, în numele întregii familii", a declarat Edinho într-o conferinţă de presă la clubul său, Londrina, din divizia secundă a campionatului brazilian.

„Trebuie doar să fim recunoscători”

Fiicele lui Pele se pregătesc să petreacă Crăciunul alături de tatăl lor, în spital.

„Cu siguranţă, totul este canalizat spre el, pentru regele nostru, pentru idolul nostru. Trebuie doar să fim recunoscători", a declarat al doilea fiu al lui Pele dintre cei şapte copii proveniţi din patru relaţii.

Legendarul Pele, în vârstă de 82 de ani, a fost internat pe 29 noiembrie la spitalul Albert Einstein pentru o reevaluare a tratamentului său chimioterapic după diagnosticarea cu cancer la colon (o tumoră descoperită în septembrie 2021).

Pacientul prezintă o evoluţie a bolii sale şi se impune un tratament mai intensiv pentru tratarea unei insuficienţe renale şi cardiace", au explicat medicii în buletinul lor medical.

Fostul jucător al echipelor Santos FC şi New York Cosmos este singurul jucător din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Pele a urmărit şi finala Cupei Mondiale din Qatar din spitalul în care se află internat .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...