Când a mințit Ponta de au înghețat apele? Azi sau acum trei săptămâni, când spunea că alegerile anticipate nu sunt posibile?

Când a mințit Ponta de au înghețat apele? Azi sau acum trei săptămâni, când spunea că alegerile anticipate nu sunt posibile?

Liderul Pro România, Victor Ponta, s-a răzgândit în privința alegerilor anticipate în decurs de o lună: după ce în septembrie pretindea că acestea sunt imposibil de organizat și ”cine zice că vor fi anticipate minte de îngheață apele”, azi fostul lider PSD anunță că susține alegerile anticipate deoarece ”se pot realiza şi au şi sens pentru binele nostru al tuturor”.

Ce declara Victor Ponta pe 3 septembrie 2019:

După care domnul Iohannis, cheamă pe toată lumea: doamna Dăncilă, susțineți? Domnule Ponta, susțineți? Domnule Barna, susțineți? Se face consens. Cine vine și zice că vor fi alegeri anticipate minte de îngheață apele. Cei care au făcut Constituția au făcut astfel încât să fie aproape imposibil să fie alegeri anticipate”, a mai declarat liderul PRO România.

Ce a declarat Victor Ponta pe 23 octombrie 2019: 

Să guvernezi fără majoritate şi cu patru partide, ALDE, PMP, UDMR, USR, care au interese total diferite şi care nu se înţeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunţe va fi foarte dificil, dar sper să reuşească. Ne-am înţeles pe un singur lucru, vom susţine, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Din punctul nostru de vedere, se pot realiza şi au şi sens pentru binele nostru al tuturor, să le facem odată cu cele locale sau oricum în aceeaşi perioadă, în aşa fel încât din luna mai sau iunie România să ştie foarte clar cine e primar, cine e preşedinte de Consiliu judeţean, cine e parlamentar, cine prim-ministru şi Guvern, să nu stăm tot anul viitor, un an de criză în mod evident, în alegeri, pentru că ăsta e un lucru foarte rău.

Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât Guverne despre care am crezut că au toate datele să reuşească. Eu, de exemplu, nu am votat Guvernul Cioloş, cum l-au votat foştii mei colegi de la PSD şi nu mi-a părut rău niciodată că nu l-am votat. Nu vom vota acest Guvern PNL şi probabil că şi de data aceasta vom avea dreptate.

De altfel, Ponta a mai vorbit despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate și pe 10 octombrie, în ziua demiterii Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură:

Dacă ne înțelegem toți, nu doar că vrea Barna, că pe Barna nu prea îl ascultă nimeni în Parlament, am putea să facem alegeri anticipate în iunie. Dar asta ar însemna chiar să ne așezăm toți la masă. Nu-i chiar simplu. Pentru PRO România ar fi un avantaj, dar pentru PSD nu (…) Votăm împotriva unui guvern de tehnocrați. E nevoie de un guvern politic, o mână de fier, care să știe ce să facă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro