Candidata PSD la șefia DNA își arată fața: Nu cred că trebuie să ne cantonăm în a trimite în judecată miniştri, prim-miniştri şi să ajungem până la preşedinte. Prea multe dosare pe abuz în serviciu

Candidata PSD la șefia DNA își arată fața: Nu cred că trebuie să ne cantonăm în a trimite în judecată miniştri, prim-miniştri şi să ajungem până la preşedinte. Prea multe dosare pe abuz în serviciu

Candidata PSD la șefia DNA își arată fața: Nu cred că trebuie să ne cantonăm în a trimite în judecată miniştri, prim-miniştri şi să ajungem până la preşedinte. Prea multe dosare pe abuz în serviciu.

Adina Florea, propusă de ministrul Tudorel Toader la șefia DNA, a declarat într-un interviu pentru Adevărul că DNA a făcut dosare comandate și că procurorii anti-corupție nu ar trebui să insiste pe inculparea miniștrilor, premierilor sau a președintelui României.

Procurorul propus de Toader pentru a conduce DNA a mai spus că parchetul anti-corupție are prea multe dosare pe abuz în serviciu, ”ceea ce din punctul meu de vedere se abate de la obiectul de activitate al DNA, care trebuie să ancheteze marea corupţie”.

Totodată, Florea – acum procuror delegat la Parchetul Curții de Apel Constanța – spune că nu a semnat memoriul magistraţilor care s-au opus Legilor Justiţiei propuse de Tudorel Toader, deși numele său apare în tabelul cu semnatari.

Principalele declarații ale Adinei Florea pentru Adevărul:

– (Întrebată dacă au fost dosare comandate la DNA): Da. Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete

Marii corupţi există în toate domeniile şi în toate palierele. Nu cred că trebuie să ne cantonăm în a trimite în judecată miniştri, prim-miniştri şi să ajungem până la preşedintele statului. Eu cred că sintagma «marii corupţi» nu trebuie să o legăm de calităţi politice sau de altă natură. Trebuie să o privim în sensul său strict: aceea de persoană care prin activităţi de corupţie la nivel înalt ajunge să dirijeze şi să controleze un anumit segment de activitate şi aşa ajunge să îşi aloce foloase necuvenite consistente.

– Din ceea ce a apărut în spaţiul public am înţeles că mai mult de un sfert dintre dosarele instrumentate sunt de abuz în serviciu, ceea ce din punctul meu de vedere se abate de la obiectul de activitate al DNA, care trebuie să ancheteze marea corupţie. Dacă ne referim la diminuarea stocului de dosare, în primul rând ar trebui respectată strict competenţa după materie şi după calitatea persoanei, fără să se încerce atragerea competenţei prin fel de fel de mijloace.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante