Canotaj: Denisa Tîlvescu - Suntem bucuroşi şi nerăbdători să concurăm la Jocurile Olimpice

Canotaj: Denisa Tîlvescu - Suntem bucuroşi şi nerăbdători să concurăm la Jocurile Olimpice

Sportiva Denisa Tîlvescu, componentă a echipajului de 8+1 care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, miercuri, la Complexul Sportiv Naţional Snagov, că este bucuroasă şi nerăbdătoare să concureze în Japonia.

"La regata de la Lucerna s-a văzut că toată munca şi toate eforturile noastre au avut sens. Nu a fost ca o minune, a fost ca o dorinţă împlinită. Minunile le facem noi, cu mâna noastră, nu vin aşa peste noapte. Urmează acum Jocurile Olimpice, o competiţie pe care o aşteptăm de mult. Dar totul este în favoarea noastră, avem un an de experienţă în plus, ceea ce ne va ajuta. Suntem bucuroşi şi nerăbdători să mergem să concurăm în Japonia. Rămâne să mai lucrăm la mici detalii pentru a concura acolo la cel mai înalt nivel", a explicat Tîlvescu.

Daniela Druncea, cârmaciul bărcii feminine de 8+1, a afirmat că orice este posibil la Tokyo, chiar şi câştigarea medaliei de aur.

"Mă bucură foarte mult să fac parte din această echipă, mai ales în aceste momente când este la cel mai înalt nivel. Este un sentiment minunat. Eram încrezători că ne calificăm, dar ştiam că e o competiţie foarte grea ţinând cont că era pentru calificare. Noi ne-am dorit foarte mult să ne calificăm, dar nu aş spune că e o minune, pentru că 99% ştiam că putem să ne calificăm. Orice e posibil la Tokyo, chiar şi aurul. Dar e important să facem faţă condiţiilor de acolo şi să ne adaptăm cât mai repede", a precizat Druncea.

Duminică, la regata de la Lucerna, cele două echipaje de 8+1 ale României, masculin şi feminin, s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România va participa la JO de la Tokyo cu 36 de sportivi şi nouă echipaje: patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin, 8+1 masculin.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...