Canotaj: România a cucerit şapte medalii la Europenele de juniori de la Belgrad

Canotaj: România a cucerit şapte medalii la Europenele de juniori de la Belgrad

Delegaţia României a cucerit şapte medalii, dintre care cinci de aur şi două de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad.

România, care a avut zece echipaje în finale, a ocupat primul loc în clasamentul final pe naţiuni, urmată de Franţa, 2-3-1, Belarus, 2-1-1, Rusia, 2-0-2, Ucraina, 2-0-2, etc.

Medaliile de aur au fost cucerite la dublu rame feminin (Estera Costina-Beatrice Vîlceanu, Elena-Diana Şuta - la diferenţă de peste 6 secunde de Franţa, ocupanta locului doi), dublu rame masculin (Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu - la peste cinci secunde de Spania, medaliata cu argint), la patru vâsle feminin (Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Emanuela-Ioana Ciotău, Adelina Vezeteu - diferenţă de aproape patru secunde de echipajul de pe locul secund, Elveţia), patru rame masculin (Sebastian Timiş, Toader-Iulian Merilă, Andrei-Petrişor Axintoi şi Marius-Gabriel Lungu - la 3 secunde de Franţa, clasată pe doi), 8+1 feminin (Diana-Ionela Petian, Florentina Georgiana Neculăeasa, Cornelia-Dumitriţa Tincu, Ancuţa-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu - la aproape patru secunde de Belarus, medaliata cu argint).

Medaliile de argint au fost obţinute de Cristian-Vasile Nicoară, la simplu masculin, şi de echipajul feminin de patru rame cu cârmaci (Petruţa-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica, Victoria-Ştefania Petreanu).

Ana-Maria Mătran a terminat pe patru la simplu feminin, la peste 10 secunde de podium, tot pe patru clasându-se şi echipajul masculin de 8+1 (Andrei-Valentin Maliş, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Ciprian-Simeon Hison, Gabriel Ceistof-Ancuţa, Georgel-Viorel Iacob, Cornel-Traian Ieremciuc, Costi-Daniel Neagoe, Radu Barabas, Petre Enăşescu), la 6 secunde de podium.

La patru rame feminin, echipajul compus din Ana-Maria Loghin, Larisa-Andreea Bogdan, Iulia-Liliana Bălăucă, Florentina Buburuzan s-a clasat pe locul al cincilea.

România a participat cu 13 ambarcaţiuni la Europenele de la Belgrad.

România nu a obţinut nicio medalie la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Essen (Germania), din 2019, la care am avut patru echipaje în finalele A.

La începutul acestei luni, România a cucerit zece medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint şi două de bronz, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Duisburg (Germania).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Federatia Romana De Canotaj /facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa