Capacitatea crematoriului din Monrovia, depăşită de numărul morţilor de Ebola

Capacitatea crematoriului din Monrovia, depăşită de numărul morţilor de Ebola

Crematoriul din Monrovia nu are capacitatea necesară pentru a incinera zecile de cadavre aparţinând victimelor epidemiei de Ebola colectate în fiecare zi în Liberia, ţara cea mai afectată de febra hemoragică, a declarat joi secretarul general al Crucii Roşii Liberiene.

Capacitatea crematoriului din Monrovia, depăşită de numărul morţilor de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sâmbătă, am colectat până la 41 de cadavre. Duminică, am colectat 37. Crematoriul nu are capacitatea de a incinera toate cadavrele", a declarat Fayah Tamba, secretarul general al Crucii Roşii Liberiene, pentru un post de radio.

Fayah Tamba a apreciat că lupta împotriva epidemiei de Ebola ar fi mai eficientă dacă ar fi coordonată de o organizaţie internaţională.

"Conform experienţei noastre în cazul unui dezastru de o asemenea amploare, credem că este important ca o organizaţie internaţională să coordoneze intervenţia umanitară contra Ebola", a declarat el.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guineea şi 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, făcut public la 18 august.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”