Capsula spațială Dragon s-a conectat cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula spațială Dragon s-a conectat cu succes la Stația Spațială Internațională

O capsulă spațială din gama Dragon, construită de compania americană privată SpaceX, s-a conectat cu succes, miercuri, la Stația Spațială Internațională (ISS), în cadrul unei misiuni de reaprovizionare a avanpostului orbital, informează AFP.

Imaginile transmise de NASA au arătat momentul în care capsula Dragon, apropiindu-se de ISS, a fost prinsă de un braț telescopic, manevrat de astronauții prezenți la bordul stației, la ora 10.52 GMT.

Aceasta este cea de-a 12-a misiune de reaprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX, care a semnat cu NASA un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

Capsula Dragon va permite echipajului de pe ISS să testeze cel mai performant PC trimis vreodată în spațiu, Spaceborne Computer, construit de Hewlett Packard Enterprise (HPE).

Cercetătorii vor să se asigure că acel computer poate să funcționeze în condițiile extreme din spațiu și doresc să afle dacă dispozitivul va putea într-o bună zi să îi ajute pe astronauți să participe la misiuni spațiale îndelungate, în jurul Lunii sau pe orbita planetei Marte.

Capsula Dragon a fost lansată în spațiu luni, cu ajutorul unei rachete Falcon 9, de la baza Cape Canaveral din Florida.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră