Capsula spațială Dragon s-a conectat cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula spațială Dragon s-a conectat cu succes la Stația Spațială Internațională

O capsulă spațială din gama Dragon, construită de compania americană privată SpaceX, s-a conectat cu succes, miercuri, la Stația Spațială Internațională (ISS), în cadrul unei misiuni de reaprovizionare a avanpostului orbital, informează AFP.

Imaginile transmise de NASA au arătat momentul în care capsula Dragon, apropiindu-se de ISS, a fost prinsă de un braț telescopic, manevrat de astronauții prezenți la bordul stației, la ora 10.52 GMT.

Aceasta este cea de-a 12-a misiune de reaprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX, care a semnat cu NASA un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

Capsula Dragon va permite echipajului de pe ISS să testeze cel mai performant PC trimis vreodată în spațiu, Spaceborne Computer, construit de Hewlett Packard Enterprise (HPE).

Cercetătorii vor să se asigure că acel computer poate să funcționeze în condițiile extreme din spațiu și doresc să afle dacă dispozitivul va putea într-o bună zi să îi ajute pe astronauți să participe la misiuni spațiale îndelungate, în jurul Lunii sau pe orbita planetei Marte.

Capsula Dragon a fost lansată în spațiu luni, cu ajutorul unei rachete Falcon 9, de la baza Cape Canaveral din Florida.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...