„Caracatița” lui Ciolacu

„Caracatița” lui Ciolacu

Toată conducerea PSD din Buzău și familiile acesteia (peste 92% din total) sunt angajați la stat ori fac afaceri extraordinar de profitabile cu statul, dezvăluie activistul Valeriu Nicolae în „Libertatea“ . Acesta spune că încrengătura e atât de mare, încât a publicat doar o mică parte pe site-ul ziarului, restul investigației (40.000 de cuvinte) putând fi găsită pe grupul „Starea impostorilor“.

Căutările au dus la 104 persoane care au conexiuni direct cu Ciolacu. Majoritatea sunt din Buzău, locul de baștină al celui pe care președintele Iohannis îl va numi premier în următoarele săptămâni. Toți sunt înfipți în sinecuri grase ori au firme care câștigă pe bandă rulantă contracte cu statul. E o caracatiță uriașă, care suge enorm de multe resurse.

E vorba de contracte în valoare de peste 6 miliarde de lei care au intrat din bugetul statului în firmele apropiaților lui Marcel Ciolacu, liderul PSD. Pentru a ne face o idee despre ce înseamnă asta, Ciolacu și Ciucă au anunțat că majorarea cu 575 de lei a salariului profesorilor înseamnă un impact de 2 miliarde de lei care va da peste cap bugetul național. Tot ca ordin de comparație, statul român plătește în 2023 peste 12 miliarde de lei subvenții la pensiile speciale.

În acest caz, peste 6 miliarde de lei (1,5 miliarde) sunt aspirate de un singur om – Marcel Ciolacu – și apropiații aflați în rețeaua sa de protecție și influență. Valeriu Nicolae atrage atenția că în această camarilă nu se află doar PSD-iști, ci și mulți foști șefi din PNL „în perioada în care liberalii erau, chipurile, adversarii de moarte ai PSD“. Practic, toată conducerea PNL Buzău era, de fapt, controlată de Ciolacu: șeful filialei, trezorierul, candidatul la primăria Buzău, consilieri județeni și chiar soția fostului deputat liberal Cristian Romanescu.

Încrengătura e ca o pânză de păianjen și arată, de fapt, ceea ce spuneau de multă vreme manifestanții din Piața Victoriei: că PNL și PSD sunt, de fapt, același lucru. Activistul Valeriu Nicolae arată că nepotul lui Marcel Ciolacu a fost băgat la Ministerul Finanțelor pe când era titular acolo Orlando Teodorovici, apoi a înregistrat brusc „un succes senzațional în firme cu parteneri care au beneficiat de multe sute de milioane din contracte cu statul“. Printre acești parteneri norocoși să intre în rețeaua Ciolacu se numără liberalul Iman Vlad Francisc, finul europarlamentarului Cristian Bușoi, dar și alți lideri PNL.

Media pe țară a conducerilor locale PSD care lucrează la stat este 22%. Însă în Buzăul lui Marcel Ciolacu e vorba de 88,3%. Mai exact, 15 din cei 17 oameni aflați în conducerea filialei sunt angajați ai statului. Dar lucrurile nu se opresc aici. 13 din cei 14 soți/soții ai șefilor PSD Buzău (3 nu sunt căsătoriți) sunt angajați tot la stat, în posturi-cheie. Procentul lefegiilor la stat din marea familie PSD Buzău ucă la 92,3%!

Valeriu Nicolae a luat la puricat și afacerile cu statul ale oamenilor lui Marcel Ciolacu. Într-un caz a găsit o firmă care are 835 de contracte cu bani publici! E vorba de un fost deputat de Buzău, fără nicio expertiză juridică, dar băgat consilier la Curtea de Conturi. Acesta a câștigat doar anul trecut și numai de la Curtea de Conturi suma de 321.240 de lei (peste 64.000 de euro).

Tot articolul despre caracatița patronată de Marcel Ciolacu, viitorul premier al României care n-a avut niciun loc de muncă până la 37 de ani, în Libertatea.ro.Citește și:

populare
astăzi

1 „Ne-am uitat şi între picioarele ei” / O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA

2 Andreea Esca dispare un timp de la știrile Pro TV. La 51 de ani se lansează într-o nouă provocare

3 Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat / Cere despăgubiri de câteva milioane de dolari

4 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

5 VIDEO Momentul arestării interlopului Rechinul, care a furat 200.000.000$ de pe carduri în Mexic