Carambol cu peste 150 de mașini în SUA: Cel puțin șapte morți și zeci de răniți într-o „super ceață” | FOTO VIDEO

Carambol cu peste 150 de mașini în SUA: Cel puțin șapte morți și zeci de răniți într-o „super ceață” | FOTO VIDEO

O „super ceață” densă, din sudul Statelor Unite, a condus la un dezastru rutier cu peste 150 de autovehicule implicate, soldat cu cel puțin șapte persoane decedate și zeci de răniți, informează AFP.

Poliția statală din Louisiana a declarat că „din primele investigații reiese că cel puțin 158 de vehicule au fost implicate în accidentul din această dimineață. (...) Au fost confirmate șapte decese”. Cu toate acestea, autoritățile avertizează că bilanțul tragic ar putea crește.

Mai mult de 25 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale. Victimele au suferit de la răni ușoare până la cele grave, pe fondul coliziunilor cauzate de fenomenul meteorologic.

Vizibilitatea șoferilor, redusă de „supe-ceață”

Ceața extrem de densă a fost generată de o combinație de brumă matinală și fumul rezultat din incendiile de mlaștină din zonă. Aceasta a redus drastic vizibilitatea șoferilor, declanșând coliziuni în lanț.

Situația a fost agravată și de faptul că o porțiune din șosea a luat foc, la scurt timp după coliziunile inițiale, arzând mai multe vehicule și complicând intervenția autorităților.

Ceața, cunoscută sub numele de „super-ceață”, se formează atunci când vaporii de apă condensați se amestecă cu fumul și umezeala produsă de arderea materiei organice umede. Serviciul Național de Meteorologie din SUA (NWS) explică că în astfel de condiții, vizibilitatea se reduce adesea la mai puțin de trei metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?