Caraş-Severin: Candidatul PNL, Ion Chisăliţă, a fost ales primarul oraşului Moldova Nouă

Caraş-Severin: Candidatul PNL, Ion Chisăliţă, a fost ales primarul oraşului Moldova Nouă

Candidatul PNL, Ion Chisăliţă, a câştigat alegerile locale organizate, duminică, pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, el fiind votat de 69,59 % dintre alegătorii prezenţi la urne, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după introducerea datelor din cele 12 secţii de votare.

Astfel, din cele 3.894 de voturi valabil exprimate, Ion Chisăliţă a obţinut 2.710 voturi (69,59%), fiind urmat de candidatul Partidului Verde, Eugen Băleanu, cu 1.184 voturi (30,4%).

Prezenţa la urne a fost calculată la 35,62%.

Noul primar le-a mulţumit alegătorilor pentru încrederea acordată şi a dat asigurări că va fi reprezentantul tuturor locuitorilor din oraşul Moldova Nouă, apreciind că, în următorii ani, localitatea va trebui adusă "acolo unde îi este locul".

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi vă asigur că nu veţi fi dezamăgiţi. Ne aşteaptă aproape patru ani în care, împreună, trebuie să readucem Moldova Nouă acolo unde îi este locul. Nu va fi deloc uşor, dar cu ajutorul vostru, al tuturor, am încredere că vom izbândi. Aşa cum am mai spus, voi fi primarul tuturor, astfel că vreau să le mulţumesc şi celor care indiferent de simpatiile lor politice au votat astăzi (duminică n.r.) pentru dezvoltarea oraşului. Vreau să mulţumesc echipei Partidului Naţional Liberal, dar şi colegilor din Uniunea Sârbilor, USR Moldova Nouă şi PER pentru sprijinul acordat", a scris Ion Chisăliţă într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Victoria sa în alegerile locale a fost salutată şi de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, care l-a felicitat pe noul primar al oraşului Moldova Nouă.

Ion Chisăliţă, în vârstă de 65 de ani, este căsătorit, fiind tatăl a două fete şi bunicul a doi nepoţi. De profesie este doctor inginer în silvicultură, conform datelor de prezentare de pe site-ul personal.

Peste 10.800 de alegători au fost aşteptaţi duminică, 24 ianuarie, la vot, în oraşul Moldova Nouă, pentru a-şi alege primarul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...