Caraș-Severin: Omul de afaceri Iosif Armaș, arestat preventiv pentru 30 de zile

Caraș-Severin: Omul de afaceri Iosif Armaș, arestat preventiv pentru 30 de zile

Omul de afaceri Iosif Armaș, cercetat într-un dosar de delapidare și bancrută frauduloasă privind devalizarea complexului Băile Herculane, cu un prejudiciul estimat la 30 de milioane de euro, a fost joi arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalul Caraș-Severin.

Sentința nu este definitivă și a fost atacată în instanță.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză, s-a reținut faptul că suspecții Armaș Iosif, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Hercules S.A. Băile Herculane, acționar și administrator special al S.C. Argirom Internațional S.A. București, care deținea peste 60 % din acțiunile S.C. Hercules, Răiescu Filip, director general al S.C. Hercules S.A., și Adamescu Gavril, director economic al aceleiași societăți, au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane. Acest grup avea drept scop scoaterea activelor/bunurilor S.C. Hercules S.A. din patrimoniul societății și, totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

În același dosar sunt cercetați și doi dintre lichidatorii societății, dar și funcționari publici din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

De asemenea, în cauză este cercetat sub control judiciar și fostul manager al S.C. Hercules S.A., Ilie Iova , în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

AGERPRES/(AS — autor: Paula Neamțu, editor: Nona Jalbă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu