Cardiolog din Berlin arestat pentru omor la unul dintre cele mai prestigioase spitale din Europa

Cardiolog din Berlin arestat pentru omor la unul dintre cele mai prestigioase spitale din Europa

Poliția germană a arestat luni un medic cardiolog de la Spitalul Charité din Berlin, unul dintre cele mai prestigioase din țară și întreaga Europă, sub suspiciunea de crimă, au anunțat luni autoritățile de la Berlin, citate de Reuters .

Spitalul Charite din BerlinFoto: Philipp Znidar / DPA / Profimedia Images

Specialistul în cardiologie în vârstă de 55 de ani este suspectat că a administrat în cunoștință de cauză doze mari de sedative la doi pacienți internați în stare gravă în secția de terapie intensivă, cei doi pierzându-și viața ca urmare a administrării medicamentelor.

Medicul cardiolog a fost suspendat din postul său de la Spitalul Charité în luna august a anului trecut, după ce procurorii germani au demarat o investigație cu privire la acțiunile sale.

Poliția și procurorii au precizat însă la momentul respectiv că nu îl pot aresta pe medic până nu primesc un raport medical care să arate că administrarea unor doze atât de mari de sedative nu a fost justificabilă din punct de vedere medical.

Ei au precizat acum că medicul este suspectat de provocarea a 4 decese suspecte, dar că în doar două dintre cazuri se poate demonstra dincolo de orice urmă de dubiu că administrarea dozelor în cauză nu poate fi justificată din punct de vedere medical.

Este așteptat ca medicul să fie audiat în fața unei instanțe din Berlin mai târziu în cursul zilei de luni.

Medic arestat la spitalul german unde a fost tratat Alexei Navalnîi

Fondat în 1709 printr-un ordin al regelui Frederick I al Prusiei, Spitalul Charité instituția de sănătate asociată Universitätsmedizin Berlin - s-a clasat pe locul 7 la general într-un clasament recent privind cele mai bune spitale din Europa.

El este de asemenea este unul dintre cele mai mari spitale universitare de pe continent și a produs mai mult de jumătate dintre laureații Germaniei cu Premiul Nobel pentru Medicină și Fiziologie.

De-a lungul anilor numeroase persoane publice au fost tratate aici, unul dintre cei mai cunoscuți pacienți ai săi din ultimii ani fiind disidentul rus Alexei Navalnîi, care a primit îngrijiri de urgență la Spitalul Charité după evacuarea sa din Rusia în urma otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...