Carla Bruni, fosta primă-doamnă a Franței, pusă sub acuzare şi plasată sub control judiciar. Acuzații grave la adresa soției lui Sarkozy

Carla Bruni, fosta primă-doamnă a Franței, pusă sub acuzare şi plasată sub control judiciar. Acuzații grave la adresa soției lui Sarkozy

După soţul ei în octombrie, Carla Bruni-Sarkozy a fost inculpată marţi în anchetele de la Paris privind retractarea, în 2020, a intermediarului Ziad Takieddine care l-a acuzat pe Nicolas Sarkozy că şi-a finanţat campania prezidenţială din 2007 cu fonduri libiene.

Carla Bruni și Nicolas Sarkozy FOTO: Arhivă

La finalul unui interogatoriu în faţa a doi judecători de instrucţie financiară, soţia fostului preşedinte francez a fost pusă sub acuzare pentru "tăinuire a influenţării martorilor (Ziad Takieddine)" şi "asociere în vederea comiterii de infracţiuni în grup organizat", în acest caz, "inducerea în eroare a magistraţilor care trebuiau să se pronunţe în informaţia judiciară referitoare la suspiciunile de finanţare libiană a campaniei electorale", a indicat o sursă judiciară, scrie Agerpres.

În schimb, ea a fost plasată sub statutul mai favorabil de martor asistat pentru asociere în grup organizat în vederea coruperii personalului judiciar din Liban.

Carla Bruni-Sarkozy "a fost plasată sub control judiciar cu interdicţia de a intra în contact cu toţi protagoniştii din acest caz, cu excepţia lui Nicolas Sarkozy", a precizat sursa judiciară, citată de AFP.

Fostul şef al statului este acuzat că şi-a finanţat campania electorală cu ajutorul unui comision confidenţial de 50 de milioane de euro primit din partea lui Muammar Gaddafi, comision obţinut în cadrul unui contract prin care Franţa a vândut Libiei echipamente de control pe internet.

Sarkozy aşteaptă să fie judecat la începutul anului viitor pentru deturnare de fonduri publice, corupţie pasivă şi finanţare ilegală a campaniei electorale, printre alte capete de acuzare din dosar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Geani” și-a cumpărat apartament de lux în Spania

2 VIDEO Momentul când prim-ministrul Indiei îi spune în față lui Putin că moartea unor copii este „foarte dureroasă”

3 Dovada că cine împarte parte își face... / Trei judecători CCR au încasat de la stat, în 2023, peste 200.000 de euro fiecare

4 VIDEO Tucker Carlson / „Dacă ar fi să mă mult în alt loc, aș prefera să trăiesc în România decât în Baltimore”

5 Euromilionarii din Justiție, dezvăluiri complete / O adjunctă de la Curtea Supremă are bărci și casă în Grecia / Un secretar de stat din Ministerul Justiț…