Carmen Dan, despre cererea de încetare a detaşării poliţiştilor din înregistrările DNA Ploieşti: Aştept un răspuns

Carmen Dan, despre cererea de încetare a detaşării poliţiştilor din înregistrările DNA Ploieşti: Aştept un răspuns

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri că încă aşteaptă un răspuns de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) referitor la solicitarea făcută de ea în data de 13 februarie cu privire la încetarea detaşării celor doi poliţişti care apar în înregistrările ce privesc activitatea DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti.

"A mai fost o situaţie destul de recentă în care tot aşa au apărut pe piaţă nişte înregistrări, în care era implicată şi o poliţistă detaşată la DNA. Eu îmi amintesc că în foarte scurt timp, o zi sau două, a încetat detaşarea acelei poliţiste care a revenit la Ministerul de Interne. În aceeaşi logică, mi s-a părut firesc să solicit, pentru că prevederile legale nu îi permit angajatorului de drept, să dispună asupra încetării detaşării. Am solicitat procurorului şef al DNA să iniţieze demersurile în ceea ce priveşte revocarea, pentru că textul de lege aşa spune, este competenţa procurorului şef DNA, care prin ordin motivat dispune revocarea. Mi s-a părut cu atât mai mult necesar să am această atitudine cu cât ne amintim că foarte recent Inspecţia Judiciară a început o cercetare în ceea ce-i priveşte pe procurori. Oare nu era firesc să gândim la fel şi în cazul poliţiştilor? (...) Acum aştept un răspuns, probabil se analizează instituţional, încă nu am primit un răspuns", a declarat Carmen Dan, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul de Interne a precizat că în cursul anului trecut s-a încetat detaşarea la DNA pentru un număr de 12 poliţişti, toate fiind făcute la solicitarea acestora.

"Anul trecut au fost 12 încetări ale detaşării pentru poliţişti de la DNA. În toate aceste detaşări a existat ca motivare pentru încetarea detaşării cererile poliţiştilor. Acest lucru nu s-a spus niciodată public. (...) Ordinul de revocare în toate cele 12 cazuri a fost motivat de cererea, care evident este în nume personal, a poliţiştilor", a afirmat Carmen Dan.

Potrivit unui comunicat al MAI, cei doi poliţişti sunt comisarul-şef de poliţie Mihai Iordache şi comisarul-şef de poliţie Gabriela Florea.

"Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului-şef. Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marţi, 13 februarie 2018", arată sursa citată. AGERPRES / (A - autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…