Carmen Dan, despre Kovesi: Există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor ce nu mai sunt demnitari

Carmen Dan, despre Kovesi: Există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor ce nu mai sunt demnitari

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, făcând referirea la situaţia fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Prezentă sâmbătă la o ceremonie la Academia de Poliţie, Carmen Dan a fost întrebată de jurnalişti despre un aviz negativ pe care l-ar fi dat unei solicitări a Laurei Kovesi de a beneficia în continuare de pază şi protecţie.

"Aici trebuie să fac o precizare. Fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opţiuni. Aşa cum ştiţi, comunicarea se face de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, însă eu admit că, exprimându-mi opţiunea, am spus că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol. Există prevedere legală în sensul acesta şi Legea 303 ca şi Legea 550 de organizarea şi funcţionare a Jandarmeriei Române precizează foarte clar care sunt competenţele acestei instituţii (...) Sunt nişte rigori care impun conduita unui membru în CSAT. Fiecare membru, contrar oricăror speculaţii, are libertatea propriilor opţiuni", a răspuns Carmen Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...