Carmen Dan, despre Kovesi: Există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor ce nu mai sunt demnitari

Carmen Dan, despre Kovesi: Există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor ce nu mai sunt demnitari

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, făcând referirea la situaţia fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Prezentă sâmbătă la o ceremonie la Academia de Poliţie, Carmen Dan a fost întrebată de jurnalişti despre un aviz negativ pe care l-ar fi dat unei solicitări a Laurei Kovesi de a beneficia în continuare de pază şi protecţie.

"Aici trebuie să fac o precizare. Fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opţiuni. Aşa cum ştiţi, comunicarea se face de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, însă eu admit că, exprimându-mi opţiunea, am spus că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol. Există prevedere legală în sensul acesta şi Legea 303 ca şi Legea 550 de organizarea şi funcţionare a Jandarmeriei Române precizează foarte clar care sunt competenţele acestei instituţii (...) Sunt nişte rigori care impun conduita unui membru în CSAT. Fiecare membru, contrar oricăror speculaţii, are libertatea propriilor opţiuni", a răspuns Carmen Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar