Carmen Dan: Pe 10 august 2018 nu a fost un miting paşnic

Carmen Dan: Pe 10 august 2018 nu a fost un miting paşnic

"Mitingul" din 10 august 2018 nu a fost unul paşnic, a declarat marţi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul dezbaterii moţiunii simple la adresa sa, depusă de PNL.

"Fiecare poate avea propria reprezentare a acţiunilor din acea seară. Unii au văzut o violenţă excesivă împotriva Jandarmeriei şi un atac la adresa unei instituţii fundamentale a Statului. Alţii au văzut doar un miting paşnic şi o acţiune violentă a Jandarmilor. Nu, pe 10 august 2018 nu a fost un miting paşnic. Dacă ar fi fost aşa, lucrurile ar fi decurs ca la toate celelalte mitinguri şi proteste pe care tot Jandarmeria Capitalei le-a gestionat în ultimii ani", a spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a precizat că în perioada 2017-2018, Jandarmeria Capitalei a gestionat 35 de misiuni de ordine publică cu risc ridicat, iar dintre acestea 25 au fost conduse de maiorul Cazan Laurenţiu, acelaşi comandant din seara de 10 august.

"Chiar dacă iniţial s-a dorit ca adunarea publică din data de 10 august să fie una legală, protestul nu a fost asumat de niciuna din numeroasele organizaţii şi platforme civice care au iniţiat, susţinut şi promovat acest eveniment. Nu a existat vreun organizator care să-şi fi asumat răspunderea legală. Este adevărat că în Piaţă au fost şi persoane care nu au făcut violenţe, iar unele dintre acestea au avut de suferit în urma intervenţiei forţelor de ordine", a mai spus ministrul.

Carmen Dan a adăugat că, pentru tot ce înseamnă abuzuri şi încălcări ale legii, cei vinovaţi vor răspunde, aşa cum este firesc să se întâmple şi cu cei care au lovit jandarmii şi au instigat la violenţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …