Carnavalul de Rio revine, după doi ani de pandemie! Câți oameni sunt așteptați la festival FOTO VIDEO

Carnavalul de Rio revine, după doi ani de pandemie! Câți oameni sunt așteptați la festival FOTO VIDEO

O adevărată explozie de culoare și exuberanță pe ritm de samba, îi așteaptă pe toți iubitorii de petreceri, la Rio de Janeiro. Deschiderea oficială a faimosului carnaval a avut loc vineri. Prima ediție la scară largă din ultimii trei ani a fost numiă o sărbătoare a vieții și a democrației.

Carnavalul din Brazilia își semnalează, în acest an, revenirea în forță și promite un spectacol mai grandios decât cele dinaintea de perioadei de pandemie.

Primarul i-a înmânat cheia orașului „Regelui Momo”

Îmbrățișând spiritul de petrecere, primarul Eduardo Paes i-a înmânat, simbolic, cheia orașului „Regelui Momo”: „monarhul” jovial care va „conduce” Rio pentru cele patru zile de libertate totală.

Cu mare fericire, sărbătorind viața, sărbătorind democrația, am onoarea de a preda cheile orașului regelui Momo”, a spus primarul, un iubitor de carnaval declarat, în timp ce i-a înmânat cheia uriașă „regelui”. — un fanatic al carnavalului, ales în urma unui concurs pentru carisma, spiritul de petrecere și talentul său de dansator de samba.

În mod neoficial, carnavalul este în desfășurare de săptămâni, în orașul său emblematic de la marginea oceanului. Atât spre bucuria localnicilor, cât și a turiștilor, autoritățile au emis autorizații pentru mai bine de 600 de petreceri stradale, cunoscute sub numele de „blocos”.

Apogeul spectacolelor de la Rio

Guvernul brazilian anticipează că 46 de milioane de oameni se vor alătura sărbătorii anuale, care are loc în zilele dinaintea Postului Mare, perioadă pe care mulți catolici o respectă cu sfințenie.

Anul acesta, marcând o revenire a carnavalului, fără niciun fel de restricție, scolile de samba se întrec pentru a da tot ce au mai bun în cadrul spectacolelor.

Întotdeauna dăm tot ce avem. Muncim până în zori, dormim chiar aici, nu mai avem viață socială. Orice este nevoie pentru a le aduce oamenilor acea fericire din zilele de carnaval”, a spus Rogerio Sampaio, maestru de recuzită la școala de samba Viradouro.

Oficialii se așteaptă la o mulțime de peste 70.000 de oameni în fiecare seară la „Sambadrom”, unde 12 școli de samba de top vor concura pentru râvnitul titlu de campioni ai paradei. Atunci se preconizează a fi și apogeul festivităților, în serile de duminică și luni, când tobe gălăgioase și costume sclipitoare, încrustate de bijuterii, vor vrăji publicul spectator.

Milioane de oameni vor putea, de asemenea, să urmărească evenimentul, difuzat în direct, la televizor. Evenimentul se va desfășura până pe data de 22 februarie.

Rio a organizat o versiune redusă a carnavalului anul trecut , amânată cu două luni din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat aproape 700.000 de decese în Brazilia. Totodată, petrecerile stradale nu s-au mai organizat.

Mulți împătimiți ai carnavalului sărbătoresc acum și sfârșitul a patru ani de conducere a fostului președinte Jair Bolsonaro, un critic al manifestațiilor - ale cărui politici de extremă dreapta au fost adesea o țintă a mesajelor de protest în timpul paradelor de samba.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”