Casa Albă anunță că numărul trei din Hamas, Marwan Issa, a fost ucis în timpul unei operaţiuni israeliene

Casa Albă anunță că numărul trei din Hamas, Marwan Issa, a fost ucis în timpul unei operaţiuni israeliene

Numărul trei din gruparea islamistă palestiniană Hamas a fost ucis săptămâna trecută în timpul unei operațiuni a armatei israelienie în Fâșia Gaza, a anunțat luni Casa Albă, notează AFP, potrivit Agerpres.

Steag Hamas FOTO: Shutterstock

„Marwan Issa a fost ucis în cursul unei operaţiuni israeliene săptămâna trecută”, a spus consilierul pentru securitate naţională al executivului american, Jake Sullivan, în timpul unei conferinţe de presă.

Marwan Issa, născut în 1965, este adjunctul lui Mohammed Deif, şeful Brigăzilor al-Qassam.

Cei doi au fost incluşi în luna decembrie de Uniunea Europeană pe lista neagră sancţionând persoanele sau organizaţiile implicate în acte „teroriste”. Pe listă a fost adăugat în ianuarie Yahya Sinwar, liderul mişcării islamiste palestiniene din Gaza, considerat arhitectul atacului din 7 octombrie asupra Israelului.

Presa palestiniană a raportat în decembrie că fiul lui Marwan Issa, Mohammed, a fost ucis într-un atac israelian.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul sângeros al Hamas în Israel pe 7 octombrie, care a făcut 1.160 de morţi, în principal civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP bazat pe date oficiale. Potrivit Israelului, 130 de ostatici, dintre care 31 se crede că au murit, se află în continuare în Fâşia Gaza din cele aproximativ 250 de persoane răpite pe 7 octombrie.

Operaţiunea militară lansată în represalii de către Israel s-a soldat cu peste 31.000 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?