Casa Albă consideră că directorul FBI nu încearcă să influențeze alegerile din SUA

Casa Albă consideră că directorul FBI nu încearcă să influențeze alegerile din SUA

Președintele Barack Obama crede că directorul FBI James Comey este un om integru și care nu încearcă să influențeze alegerile prezidențiale din Statele Unite prin scrisoarea trimisă Congresului privind examinarea unor noi email-uri în legătură cu investigația asupra serverului de e-mail privat al candidatei democrate Hillary Clinton, a declarat luni Casa Albă, informează Reuters și AFP.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a afirmat de asemenea că nu cunoaște modul în care Comey a ajuns la decizia de a face publică ancheta FBI asupra e-mailurilor și nici "factorii luați în considerare" în decizia de a discuta problema în mod public, relansând astfel afacerea e-mailurilor lui Hillary Clinton cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale.

"Eu nu îl critic și nici nu îl apăr pe directorul Comey", a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Barack Obama, insistând în același timp că există o "veche tradiție" potrivit căreia este de preferat să se evite să se facă publice elementele dintr-o anchetă în curs.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina