Casa Albă insistă că decizia de a negocia cu Rusia revine Ucrainei şi că nu face presiuni asupra lui Zelenski

Casa Albă insistă că decizia de a negocia cu Rusia revine Ucrainei şi că nu face presiuni asupra lui Zelenski

Casa Albă a subliniat vineri că decizia de a negocia cu Rusia îi revine Ucrainei şi că în niciun caz nu face presiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca acesta să se aşeze la masa negocierilor, potrivit unor declaraţii ale purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al preşedinţiei americane, John Kirby, făcute într-o convorbire cu jurnaliştii, transmite EFE.

John Kirby Foto Profimedia

"Acest război s-ar putea încheia astăzi, dacă domnul Putin (preşedintele rus Vladimir Putin - n.r.) ar face ceea ce este corect. Evident, (Putin) nu s-a arătat dispus să-şi retragă trupele şi toţi suntem de părere că un acord diplomatic negociat este cel mai bun lucru pe care îl poate face Putin", a declarat Kirby.

Totuşi, Kirby a insistat că îi revine lui Zelenski misiunea de a stabili când este pregătit să negocieze şi sub ce format.

"Nimeni din SUA nu face presiuni şi nu insistă sau îl împinge să se aşeze la masă" negocierilor, a dat asigurări Kirby.

Săptămâna aceasta, preşedintele Şefilor de Stat Major din SUA, generalul Mark Milley, a declarat că este posibil ca Ucraina să se afle într-o poziţie de forţă pentru a negocia o retragere a Rusiei.

Ucrainenii au înregistrat "succes după succes", spre deosebire de ruşi care "au dat greş de fiecare dată", a spus generalul Milley.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...