Casa Albă spune că India nu este un aliat al SUA și nu va fi niciodată

Casa Albă spune că India nu este un aliat al SUA și nu va fi niciodată

Kurt Campbell, coordonator pentru regiunile India și Pacific la Casa Albă NSC, a spus că, țările vor conlucra însă îndeaproape.

Casa Albă. Foto: Shutterstock

India nu este un aliat al SUA și nu va fi niciodată, dar țările vor coopera strâns, a declarat Kurt Campbell, coordonator pentru regiunile India și Pacific la Consiliul de Securitate Națională (NSC) de la Casa Albă, vorbind joi la Centrul Washington pentru o nouă securitate americană.

"India este o mare putere. India nu este un aliat al SUA și nu va fi niciodată un aliat al SUA. Dar asta nu înseamnă că nu vom fi parteneri apropiați și nu vom împărtăși multe lucruri. Așa ar trebui să înțelegem rolul că India va juca pe scena mondială ca mare putere”, a spus el.

Vrem să dezvoltăm, să menținem și să aprofundăm o relație [cu India] care este deja foarte puternică. Este probabil cea mai puternică relație între oameni pe care o au SUA”, a adăugat Campbell.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka