Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter CNN care l-a iritat pe preşedintele Trump

Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter CNN care l-a iritat pe preşedintele Trump

După o conferinţă de presă de 90 de minute a preşedintelui Donald Trump, Casa Albă a anunţat miercuri că îi retrage acreditarea reporterului CNN Jim Acosta, informează DPA.

Agenţiile internaţionale de presă au relatat un episod din timpul conferinţei, în care Acosta l-a enervat pe preşedinte insistând asupra subiectului "invaziei" - termenul cu care Trump s-a referit la caravana de potenţiali imigranţi din America Centrală, care se îndreaptă spre frontiera Mexicului cu Statele Unite. Deşi preşedintele i-a cerut jurnalistului să cedeze microfonul, acesta a refuzat să îl lase din mână.

"Să-ţi spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti o persoană necioplită, îngrozitoare", i-a răspuns Trump lui Acosta, iar în încheiere l-a acuzat: "Când transmiţi ştiri false, ceea ce CNN face, chiar foarte des, eşti duşmanul poporului".



În cele din urmă, microfonul pentru ziarişti a ajuns de la reporterul CNN la colegul său Peter Alexander de la NBC, care i-a spus preşedintelui că Acosta este "un reporter harnic". Trump i-a replicat: "Nu sunt fan nici al tău, ca să fiu cinstit. Nu eşti cel mai bun".

Jim Acosta, care s-a mai confruntat şi în trecut cu Trump, a confirmat pe Twitter că i s-a interzis accesul la Casa Albă. CNN a reacţionat la interdicţie printr-un comunicat în care a apreciat remarcile preşedintelui drept "neamericane" şi şi-a susţinut reporterul.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, Sarah Sanders, a declarat că "Preşedintele Trump crede într-o presă liberă şi aşteaptă şi apreciază întrebările dificile despre el şi despre administraţia sa". Sanders l-a acuzat pe Acosta că "a pus mâinile pe o tânără care încerca doar să-şi facă datoria ca intern la Casa Albă": purtătoarea de cuvânt s-a referit astfel la persoana care a încercat să-i ia microfonul lui Acosta în timpul altercaţiei cu Trump.

Şeful asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă, Oliver Knox, a declarat, potrivit AFP, că suspendarea acreditării lui Jim Acosta este "inacceptabilă" şi constituie "o reacţie disproporţionată faţă de presupusa abatere".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...