Casa europarlamentarului belgian Tarabella a fost percheziționată

Casa europarlamentarului belgian Tarabella a fost percheziționată

Deputatul social democrat Marc Tarabella spune că nu are „nimic de ascuns”.

Eurodeputatul belgian Marc Tarabella. Foto: EPA-EFE

Poliția belgiană a percheziționat sâmbătă seara casa europarlamentarului socialist Marc Tarabella în legătură cu scandalul de corupție care a zguduit Parlamentul European și care implică și Qatarul.

Raidul la reședința lui Tarabella a avut loc după ce vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, a fost arestată vineri în legătură cu ancheta privind presupusele activități de lobby ilegale ale oficialilor din Qatar. Kaili a fost suspendată sâmbătă din funcția de vicepreședinte. Ea a fost acuzată de corupție duminică, a informat presa belgiană.

Parlamentarul belgian social democrat Tarabella este vicepreședinte al delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Peninsula Arabă și copreședinte al grupului sportiv al instituției.

Nu am absolut nimic de ascuns și voi răspunde la toate întrebările anchetatorilor - este de la sine înțeles - dacă asta îi poate ajuta să facă lumină asupra acestei afaceri”, a spus Tarabella într-o declarație pentru POLITICO. „Sistemul de justiție trece prin procesul său de culegere și investigare a informațiilor, sistem pe care îl consider complet adecvat.”

Tarabella nu a fost arestat

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost prezentă la percheziție, în conformitate cu legislația belgiană, a confirmat duminică purtătorul de cuvânt al acesteia.

Luna trecută, Tarabella a declarat pentru POLITICO că este „convins” că, statul din Golf (Qatarul, n.ed.) a devenit „un exemplu bun de urmat pentru celelalte țări din vecinătate”, datorită găzduirii Cupei Mondiale, care se desfășoară în prezent, în această țară.

Purtătorul de cuvânt al lui Metsola a adăugat că Parlamentul și președintele său sunt „fermi împotriva corupției, cooperează activ și pe deplin cu autoritățile de aplicare a legii și judiciare pentru a sprijini cursul justiției”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia