Cât de grea este limba română pentru americani? Harta dificultății limbilor europene

Cât de grea este limba română pentru americani? Harta dificultății limbilor europene

Suprinzător, pentru vorbitorii de limbă engleză, româna este mai ușor de învățat decât germana. De asemenea, americanii spun că, mai degrabă, ar prefera să învețe limba swahili decât poloneza.

Germana, dificil de învățat pentru vorbitorii de limbă engleză FOTO Arhivă

Datele au fost furnizate de Institutul de Servicii Externe al SUA. Situat în Arlington, Virginia, FSI este principalul furnizor de formare în domeniul afacerilor externe al guvernului SUA, inclusiv cursuri de limbi străine, notează Atlas Obscura .

În calitate de cea mai mare organizație de învățare a Departamentului de Stat, FSI este locul în care diplomații merg pentru a studia limbile străine de care vor avea nevoie. Institutul are o abordare foarte practică a limbilor străine, împărțindu-le în patru categorii, în funcție doar de timpul necesar pentru a le învăța.

Există chiar o hartă arată modul în care FSI clasifică dificultatea limbilor europene. De precizat este faptul că Institutul predă numai limbile care sunt necesare pentru relațiile diplomatice, iar petele gri de pe hartă limitată care nu sunt incluse.

Spre exemplu, nu există cursuri de bască (zona care se întinde pe granită franco-spaniolă), bretonă sau galeză. În țările în care sunt vorbite acele limbi minoritare, diplomații se descurcă cu spaniola, franceza și engleza.

Engleza, limbă de categoria 0

Engleza este o limbă de „Categoria 0” (de asemenea, gri pe hartă), deoarece pentru americani este limba maternă. Engleza este, desigur, o limbă oficială în Irlanda și Marea Britanie, dar și în Malta (deși are și limba sa maternă, malteză, care se bazează pe araba siciliană și este singura limbă semitică cu are statut oficial în Uniunea Europeană).

Limbile de „Categoria I” (în roșu pe hartă) sunt cele mai ușoare pentru vorbitorii de engleză, care ar trebui să poată atinge competențele de citire și vorbire în aproximativ 24-30 de săptămâni (adică puțin mai puțin de jumătate de an de studiu. intens).

Aceste limbi le includ atât pe cele germanice (olandeză, daneză, norvegiană și suedeză) cât și pe cele romanice (franceză, spaniolă, portugheză, italiană, română). Poate părea ciudat, deoarece engleza este mai asemănătoare de prima categorie decât de cea din urmă.

Cu toate acestea, istoria particulară a englezei înseamnă că este puternic influențată de franceză (și latină), în special în vocabular. Un studiu că ponderea cuvintelor latine și franceze în engleză este mai mare decât cea de origine germanică (29% fiecare față de 26%).

Germana, pe de altă parte, deși împărtășește mare parte din vocabularul de bază cu engleza, conform FSI este o limbă de „Categoria II” (portocalie), ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de aproximativ 36 de săptămâni de studiu intens pentru a stăpâni. scrisul și vorbitul fluent.

Limbile europene și gradul lor de dificultate FOTO FSI

Limbile europene și gradul lor de dificultate FOTO FSI

De ce limba germană este mai dificilă decât olandeza sau româna?

Pentru că, în ciuda măsurii în care vocabularul limbii germane este înrudit cu cel al englezei, gramatica este mult mai complexă decât cea a limbilor olandeză sau română printre altele – sau a limbii engleze.

De exemplu, substantivele germane au gen, adică sunt fie masculin, feminin sau neutre. Acest lucru nu este întotdeauna logic.

Cele mai dificile limbi străine

Cu toate acestea, germana este o briză de aer proaspăt în comparație cu limbile din „Categoria a III-a” din Europa (în verde) – practic toate cele slave (rusă, ucraineană, poloneză, cehă, slovacă, slovenă, sârbo-croată). , macedoneană, bulgară), două dintre cele trei cele baltice (lituaniene și letone), plus greacă, albaneză, turcă și islandeză.

Potrivit FSI, durează aproximativ 10 luni (adică 44 de săptămâni) de studiu cu normă întreagă pentru a înțelege oricare dintre acestea.

Nu există limbi de „Categoria IV” în Europa, dar fragmentele albastre de pe hartă sugerează unde – și care – ar putea fi acestea: arabă, vorbită, printre alte locuri, în Maroc, Algeria și Tunisia, la marginea de sud a aceastei hărți. . Pentru a înțelege bine limba arabă ar fi nevoie de cel puțin 88 de săptămâni de studiu zilnic.

Desigur, sistemul FSI nu se oprește la granițele Europei.

Germana este singura limbă europeană de „Categoria II” în clasamentul FSI; Indoneziana, malayazia, creola haitiană și swahili sunt celelalte. Ebraica, hindi, mongola, thailandeza, vietnameza și birmana sunt câteva exemple de limbi de „Categoria III” non-europene. Singurele alte limbi de „Categoria IV”, în afară de arabă, sunt cantoneza, mandarina, coreeana și japoneza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro