Cât de mult se temea Hitler de boli. Scrisorile unui medic care i-a tratat vocea: „Dacă e ceva rău, trebuie să ştiu”

Cât de mult se temea Hitler de boli. Scrisorile unui medic care i-a tratat vocea: „Dacă e ceva rău, trebuie să ştiu”

Robert Doepgen, stră-strănepotul lui von Eicken, a găsit scrisorile în timp ce cerceta arhivele familiei pentru un proiect şcolar. Medicul a murit în 1960, relatează Reuters .

Istoricul britanic Richard J. Evans, specialist în istoria germană, a garantat pentru autenticitatea scrisorilor inedite, a precizat publicaţia.

Hitler se temea să nu sufere de boli grave: „Dacă este ceva rău, trebuie neapărat să ştiu", i-a spus Hitler medicului după prima lor consultaţie din mai 1935, potrivit scrisorilor. În plus, liderul nazist acorda o importanţă mare vocii sale, care avea un impact puternic în discursurile prin care atrăgea sprijin pentru regimentul său.

În scrisori este precizat şi faptul că o operaţie de îndepărtare a unui polip a fost amânată până după un discurs, deoarece medicul a recomandat odihnirea vocii după intervenţie.

În plus, medicul von Eicken nu a pus niciodată la îndoială faptul că a tratat un om ale cărui acţiuni au dus la uciderea a milioane de oameni în Holocaust şi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Când a fost întrebat de către anchetatorii ruşi după război de ce nu l-a ucis pe Hitler, von Eicken a spus: „Am fost doctorul lui, nu ucigaşul lui".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu