Cât îi costă pe români o vacanță de Paște în Maramureș, în acest an

Cât îi costă pe români o vacanță de Paște în Maramureș, în acest an

Maramureșul este un loc parcă desprins din povești, locul unde tradițiile strămoșești, portul popular și arta veche sunt conservate ca nicăieri în România. Nu este de mirare că destinația se numără printre favoritele turiștilor, atât autohtoni, cât și străini, în perioadele de sărbători.

Pregătiri de Paște în Maramureș FOTO Arhivă

O călătorie în Maramureș este totodată și o experiență autentică a tradițiilor românești. Mulți turiști aleg destinația pentru a sărbători Paștele. Pe lângă peisajele care îți taie răsuflarea și ospitalitatea localnicilor, pe oaspeți îi așteaptă și bucate tradiționale delicioase și ouă încondeiate manual de gospodinele pricepute.

Este locul în care tradițiile și obiceiurile populare încă se păstrează cu sfințenie și asteaptă să fie descoperite sau redescoperite atât de turiștii români, cât și de curioșii străini.

Costul unui sejur în Maramureș

Proprietarii de pensiuni au pregătit pachete variate, pentru o vacanță de 4-5 zile. Prețurile diferă, bineînțeles, în funcție de facilitățile pentru care se optează. Totodată, grupurile mari se pot bucura de prețuri mai avantajoase la cazare.

O pensiune cu patru dormitoare, cu pat matrimonial, ar putea fi închiriată, pentru patru zile, de un grup format de 6, până la 8 persoane. Proprietarii spun că oferă, pe parcursul sejurului: mic-dejun și cină, băuturi, masă festivă de Paște, cu bucate tradiționale, precum și diverse activități în natură.

Costul: 1.400 lei/ persoană/ sejur.

O altă pensiune îi așteaptă pe turiștii care doresc să poposească pentru patru nopți și cinci zile cu demipensiune (mic dejun si cină) tip bufet suedez. De asemenea, se oferă masa festivă de Paște, dar și băuturi, potrivit antena3.ro.

Costul: 1.200 lei/ persoană/ sejur.

Există și posibilitatea rezervării unei camere pe termen mai scurt , cu tarife pe noapte, nu pe sejur, însă minimul este de trei nopți.

Obiective de vizitat

Situat în partea nord-vestică a României, Maramureșul oferă un tablou unic al vieții la sat. Arhitectura maramureșeană tradițională ocupă un loc însemnat în arta prelucrarii lemnului din România și Europa. Originalitatea satelor din zonă constă în portile atent sculptate.

Zona cuprinde multiple obiective care merită să fie vizitate, măcar o dată în viață. Câteva dintre acestea sunt: Cimitirul Vesel din Săpânța, Valea Izei (centrul istoric al Maramureșului), Sighetu Marmației, Biserica Izvorul Negru și Cascada Cailor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…